Store svingninger i spillet gjør tidvis Claus Mogensen frustrert på Byåsen-benken, men i sin tredje sesong som Byåsen-trener tør han likevel å snakke om en mulig sølvmedalje i serien.

- En andreplass er ikke umulig. Det er små marginer, sier Mogensen før møtet med Glassverket som er en antatt medaljerival.

Men:

- Da må bunnivået vårt opp, understreker han.

Stor potensial

Da han kom til klubben, hadde han rutinerte spillere Raja Toumi, Camilla Herrem og Tonje Nøstvold i stallen. Nå er Ida Alstad tilbake i klubben, men de unge spillerne med fersk erfaring fra yngres landslag er i flertall.

- Vi har spillere med stort potensial. Vi har sju spillere fra 94-årgangen og fire fra 96-årgangen som har spilt mesterskap for Norge, sier han.

Men om han har mange spillere med yngreslandskamper, har han også mange spillere med skader. Skadene har gjort det vanskelig å få nødvendig kontinuitet i spillet, men Mogensen er trygg på at resultatene vil komme.

- Vi må lytte til helseteamet med tanke på hvilken belastning spillerne tåler. Men med Silje Waade, Marie Henriksen og Ida Alstad tilbake, løftes det generelle nivået vårt, sier Mogensen.

Teambuilding

Også det utenomsportslige fokuset som har vært den siste måneden på å redde Byåsen fra konkurs, har gitt laget et løft, ifølge treneren.

- Som gruppe har vi kommet sterkere ut av pengekrisen. Mange spillere var usikre på om de kunne fortsette å spille håndball i Byåsen, men som dansk, kan jeg ikke se for meg et håndballkart uten Byåsen. Jeg er sikker på at økonomien vil løse seg, sier Mogensen.

Spillersamlingen på Oppdal for noen uker siden beskriver han som et vendepunkt.

- Oppdal gjorde en forskjell. Spillerne ringte ukjente mennesker, ba om støtte og fikk et positivt resultat. Og fjellturen vi hadde fikk mange av jentene ut av komfortsonen. De kom seg gjennom det, og for oss var det god teambuilding.

Han håper samholdet og energien i laget vil gjenspeile seg i spillet på banen.

- Vi skal ha intensitet i alle spillets faser. Og spiller vi på topp kan vi få en god start på serien med å slå Glassverket, sier Mogensen.

Forberedt: Claus Mogensen (t.h) har ikke opplevd at klubbens økonomiske problemer har gått utover den sportslige satsingen. Her er han sammen med keepertrener Olav Sørdal. Foto: Morten Antonsen