Med to elitelag fra Trondheim i håndball, håper Marie Henriksen (22) og Kristoffer Østmo (23) på håndballfeber i byen.

Onsdag er det avkast for Kolstad i eliteserien hjemme i Trondheim spektrum, mens Marie Henriksen og Byåsen skal i aksjon på bortebane mot Glassverket lørdag.

- Jeg tror det er bra for håndballinteressen at Kolstad også er eliteserien. Ja, dette tror jeg blir bra, sier Marie Henriksen til kapteinskollega Østmo.

Lærte av opprykksmissen

For Østmo er det en liten håndballdrøm som går i oppfyllelse onsdag kveld når de tar imot Halden. Tida med kamper i den intime Husebyhallen er over. Han gleder seg til å løpe ut på parketten i Trondheim spektrum.

- Det er på tide at vi har et elitelag for herrer i Trondheim. Det var surt å ikke klare opprykket for to sesonger siden, men jeg tror at Kolstad hadde godt av det som klubb. I fjor hadde vi full kontroll, sier Østmo som er klar for sin tredje sesong i Kolstad-trøya. Mangelen på en toppklubb i Trondheim gjorde at han dro til Stavanger for å utvikle seg etter videregående.

- Jeg håper vi kan inspirere guttene som spiller håndball. Vi skal være gode forbilder i regionen, og vi gleder oss skikkelig til å komme i gang, sier Østmo som aldri var i tvil om at det var håndballspiller han skulle bli hjemme i Leksvika.

- Jeg gikk på ski, drev på med friidrett og spilte fotball. Men jeg var aldri i tvil om at håndball var artigst, sier 23-åringen som kombinerer håndball-livet med jobb og økonomistudier.

Inspirert av Rosenborg

Nettopp idrettsglede er et stikkord for de to kapteinene før seriestarten, og de lar seg inspirere av Rosenborg-suksessen på Lerkendal.

- Vi skal også vise engasjement på banen, akkurat som Rosenborg-spillerne. Vi har samhold i spillestilen vår, og håper folk vil sette pris på fartsfylt håndball. Som nyopprykket lag må vi gi jernet for å etablere oss, sier Østmo.

Innsats er et ord som vil beskrive årets utgave av Byåsen også. I ukene før seriestarten har spillerne lagt ned mange arbeidstimer for å hjelpe klubben mot konkurstrusselen. Nå er det livet på håndballparketten som gjelder. Med cirka 600 sesongkortsalg - en seksdobling fra i fjor - kan det bli trøkk på tribunen.

- Vi skal bidra til at det blir god stemning i hallen med å vise god innsats ute på banen. Vi trigges av målet om vinne medalje. Vi skal bite fra oss mot sterk motstand, sier Marie Henriksen.

Ser mot Danmark

Etter trøblete sesonger med alvorlige skader, håper sykepleierstudenten med 48 kamper for ulike yngres landslag at hun endelig får kontinuitet i spillet sitt.

- Jeg vil spille på et stabilt nivå. Som playmaker skal jeg sette fart på spillet vårt, sier hun.

- Og så skal holde meg skadefri, legger hun til.

Kristoffer Østmo har også satt seg tydelige mål:

- Jeg skal være blant banens beste i hver kamp. Jeg skal være en leder på banen. Og en rolig playmaker, sier Østmo og er klar på at ambisjonen på håndballbanen er større enn norsk eliteserie.

- I løpet av en 3-4-årsperiode spiller jeg gjerne i Danmark. Men akkurat nå er Kolstad det rette stedet for meg. Her har jeg veldig gode utviklingsmuligheter, sier Østmo.

Skadefri: Marie Henriksen håper skademarerittet er over. Hun vil lede Byåsen til medalje i årets sesong. Foto: jens petter søraa
Elitedebut: Kolstad og kaptein Kristoffer Østmo har som mål å etablere seg i eliteserien denne sesongen. Sluttspillplass, det vil si en plass blant de åtte beste, er målet. Foto: jens petter søraa