Guttormsens personlige rekord er 6,00. Duplantis’ verdensrekord er på 6,22.

Svenske Aftonbladet slo fredag stort opp Guttormsens uttalelse til World Athletics, der han ga uttrykk for at Duplantis burde ha hoppet enda høyere:

– Han er utrolig rask. Mye raskere enn alle andre, og det er nesten så han burde hoppet enda høyere enn han gjør. Men jeg synes ikke han hopper perfekt, sier Guttormsen.

Han ble den første nordmannen som klarte å hoppe over seks meter. Det gjorde han i mars i år. Han er fortsatt klar på at han har flere ting å forbedre, og han mener det er mulig å utfordre Duplantis på teknikken:

– Hvis jeg gjør enkelte ting litt bedre enn han, så kan jeg løpe litt tregere og fortsatt hoppe i nærheten av de samme høydene som ham, sier nordmannen.

– Jeg tror jeg har farten til å hoppe 6,10. Jeg har nok ikke farten til å hoppe 6,20 helt ennå, sier Guttormsen til World Athletics.

Det at han har klart å komme over drømmegrensen på seks meter og fortsatt har mye å jobbe med, gir Guttormsen tro på at han kan hamle opp med Duplantis.

– Det er realistisk at jeg kan hoppe 6,20 meter om man ser på tallene. Før så tenkte jerg at det å hoppe seks meter var ufattelig. Men når man ser «Mondo» hoppe 6,22 meter, så tenker jeg at han ikke er den eneste som kan gjøre det.

Gjennom Aftonbladet fikke han svar av Duplantis lørdag:

– Han har bra selvtillit, store drømmer og liker å snakke. Det er ikke noe galt med det, sier Duplantis om sin norske konkurrent.

SUPERMANN: Armand Duplantis i aksjon i det svenske mesterskapet lørdag. Foto: Ali Lorestani/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Stavstjernen med amerikansk far og svensk mor er enig i at han ikke hopper perfekt teknisk.

– Men for meg handler det om å ikke fokusere for mye på teknikk, heller flyte videre på den følelsen jeg har, sier Duplantis, som lørdag vant lagkonkurransen i det svenske mesterskapet. Han nøyde seg med å hoppe 5,71.

  • Guttormsen tok gullmedaljen i innendørs-EM i Istanbul tidligere i år, men da deltok ikke Duplantis.

  • Guttormsen kom ikke høyere enn 5,42 under NM på Jessheim lørdag. Pål Haugen Lillefosse vant på 5,72.