– Jeg skal ikke bli for høy på meg selv. Men jeg var iallfall først i dét heatet, sier Nordås i pressesonen etter løpet.

Nordås sier til VG at avslutningen ble bedre enn han hadde trodd.

– Det er høyt nivå. Man skal være på tå hev, sier Nordås til VG.

– Det var et show, og de andre var statister, sier Nordås til Nettavisen etter heatseieren.

Nordås la seg nest bakerst i feltet ut fra start, men løp seg kjapt litt opp og la seg inne ved listen som nummer fire, der ble han en stund, før han la seg som nummer to med etter 1000 meter. Med to runder igjen gikk han opp i føringen. Derfra og inn hadde han full kontroll og tok heatseieren som han ville.

Tiden ble et stykke bak personlig rekord, Nordås løp på tiden 3,42.09 fredag kveld. Det var heller ikke noe poeng å løpe fortere. Han brukte akkurat så mye krefter som var nødvendig for å passere mållinjen først.

MED GJERT: Narve Gilje Nordås sammen med trener Gjert Ingebrigtsen i forbindelse med pressetreffet torsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det ble løpt i fire heat. Nordås løp i det andre. De tre beste fra hvert heat gikk videre til finalen som løpes sent søndag kveld og avslutter innendørs-VM i friidrett.

Cole Hocker fra USA vant første heat foran svenske Samuel Pihlstöm og Samuel Tefera fra Etiopia.

For snart tre uker siden satte Nordås ny personlig rekord på 1500 meter innendørs med tiden 3,37.45 i Liévin. Det var over fire sekunder bedre enn før.

JAKOB INGEBRIGTSEN

Rask mann

Verdensrekorden på 1500 meter innendørs har Jakob Ingebrigtsen på tiden 3:30,60, satt i 2022. Han er ikke med i innendørs-VM.

Henriette Jæger og Karsten Warholm løper semifinaler på 400 meter senere fredag kveld.