Villumstad erstatter dermed Clas Brede Bråthen som nylig ga seg i rollen. Villumstad kommer fra stillingen som arrangementsansvarlig for hopp.

Nylig bestemte Bråthen seg for å slutte på dagen i det han omtalte som en protest mot behandlingen av landslagstrener Alexander Stöckl. Bråthen skulle opprinnelig være i rollen ut sesongen.

– Vi hadde et godt møte med Ståle i går hvor vi ble informert om hans nye rolle. I den krevende situasjonen hopp befinner seg i er det bra at man raskt fikk på plass en sportssjef som kjenner både sporten og oss utøvere godt, sier Halvor Egner Granerud og Silje Opseth på vegne av utøverne.

Villumstad har før vært midlertidig sportssjef i hopp. Det kom til da Bråthen var i en konflikt med forbundsledelsen for noen år siden.

– Hopp-Norge står overfor mange utfordringer i tiden som kommer. Gjennom en åpen og tillitsbasert dialog med utøvere, medarbeidere og tillitsvalgte er jeg klar til å ta tak i de utfordringene vi står overfor. Sammen med hele Hopp-Norge og våre samarbeidspartnere skal vi legge et godt grunnlag for den kommende VM-sesongen, sier Villumstad.

Landslagsutøverne sendte tidligere i år et brev til hoppkomiteen der de ba om et nytt trenerteam inn mot den kommende VM-sesongen. Siden den gang har Stöckl stått på sidelinjen.

Bråthen sa opp sin stilling tidligere i år, men for en uke siden ba han om å bli frigjort fra sine arbeidsoppgaver ut oppsigelsestiden. Han gikk samtidig hardt ut mot forbundsledelsen i et intervju med VG.