Verdens raskeste maratonløper døde i en bilulykke søndag bare 24 år gammel.

Kiptums far, Samson Cheruiyot, har tidligere bedt myndighetene i Kenya undersøke fire fremmede som oppsøkte hjemmet. Mennene nektet å oppgi identitet, ifølge faren.

De fire mennene har nå meldt seg til politiet. De representerte det kinesiske sko-selskapet Qiaodan Sports, og mener samvittigheten er ren.

– Mine klienter var hos Kiptums familie for en god grunn. De ble ønsket velkommen av både mor og far. De spiste til og med mat, og ble der i tre timer. Møtet var vellykket, sier advokaten til de fire mennene, Kipyegon Lagat.

De fire mennene er ikke arrestert, men skal rapportere tilbake til politiet fredag.

Kiptum har blitt hedret i Kenya etter dødsfallet:

Britiske The Times skriver at Qiaodan Sports og Kiptum skal ha vært i en strid om en kontrakt verdt rundt tre millioner kroner.

Kineserne hevdet at de hadde en avtale med Kiptum, men kenyaneren løp med Nike, som han hadde en gunstig kontrakt med.

Før London Marathon dukket Qiaodan Sports opp på hotellet til Kiptum og påsto en kontrakt var i boks, ifølge avisen.

Basket-legenden Michael Jordan har også vært i bråk med Qiaodan Sports. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Qiaodan Sports har tidligere vært i rettstvist med basketlegenden Michael Jordan, og ble dømt til å betale 54.000 dollar den gang. Årsaken er at logoen til Qiaodan Sports ligner på Nikes Jordan-kolleksjon.

Politiet i Kenya har kommet frem til at bilen Kiptum kjørte, Toyota Premio, ikke hadde noen mekaniske skader før ulykken.

Til OL i Paris i sommer, var det ventet at Kiptum mot Eliud Kipchoge på maraton ville blitt et av de største høydepunktene.