CHENNAI (aftenposten.no): På Hyatt Regency i Chennai er ekspertene svært overrasket over måten Magnus Carlsen tok sin andre VM-seier på lørdag.

Søster Ellen Carlsen innså først sent i partiet at det kunne bli seier.

— Det var veldig spennende. Jeg tenkte at det kom til å bli remis helt frem til ganske sent i kampen. Jeg skjønte ikke helt at han kunne vinne, sier Carlsen til aftenposten.no.

— Jeg er veldig imponert. Jeg vet hvor vanskelig det er å holde fokus så lenge av gangen og ikke la seg påvirke av alt som skjer rundt. Jeg er kjempenervøs under partiene til Magnus. Om han hadde vært halvparten så nervøs som jeg er så ville han ikke ha gjort det så bra som han gjør, sier søsteren.

Ellen Carlsen følger Magnus i India. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

ViljestyrkeCarlsens viljestyrke imponerer her i Chennai.

— Dette var helt utrolig. Magnus har en enorm viljestyrke. Alle trodde at det ville bli remis, men Magnus fortsatte å presse. Anand ble ukomfortabel. Det er veldig typisk Magnus å vinne på denne måten. Han kjemper hele veien og motstanderen må være på tå hev. Da gjør de ofte feil, og det gjør sjelden Magnus, sier manager Espen Agdestein til afenposten.no.

Nå gjelder det ikke å slippe seg ned.

— Han har fått en fantastisk start. Holder han seg frisk og rask er det en kjempemulighet. Fortsetter han å spille som nå, vinner han. Men han må ikke senke seg ned, formaner Agdestein.

— SjokkerteDe ledende sjakkekspertene er imponert over Carlsens åpning på VM-kampen.

— Magnus har spilt smart, jeg har likt åpningene hans, bortsett fra i det første og kanskje også i det tredje partiet. Han gir Anand stadige utfordringer, og tar sakte, men sikkert tak om kampene. Når dronningene er ute av spill, er han dødelig, vurderer den tidligere australske stormesteren Ian Rogers.

Sjakkekspert Lawrence Trent hyller nordmannen.

— Alle er sjokkerte. Vishy hadde en god posisjon i begynnelsen, men gjorde en rekke feil mot slutten. Han hadde mange sjanser til å sikre uavgjort. Magnus vant på typisk Magnus-vis. Han vant en kamp som det var umulig å vinne, sier Trent til aftenposten.no.