CHENNAI (AFTENPOSTEN): Det så ut til å gå mot remis, men mot slutten av kampen overlistet Carlsen Anand, og har tatt en 4-2-ledelse. Første spiller til å nå 6,5 poeng blir verdensmester og Carlsen har festet grepet om tittelen etter lødagens seier.

— Magnus og teamet er strålende fornøyde selvfølgelig. Det så ut som å gå mot remis, men han hadde en liten fordel og valgte å presse videre. Det er klart at han merket at Anand var ukomfortabel og lot seg presse fra skanse til skanse. Da satset Magnus alt han kunne , sier pappa Henrik Carlsen til Aftenposten.

Synes synd på motstanderen

Det ga også resultater. Anand gikk i Carlsens felle og sendte tårnet til a4. Da åpnet forsvaret seg og Carlsen hadde fri vei til å erstatte den ene bonden med en ny dronning. Før han rakk å gjøre det innså Anand nederlaget og takket for kampen.

— Magnus er nok ekstremt fornøyd med å kunne avslutte også dette partiet med seier, så nå ser det veldig lyst ut, sier faren om veien videre.

Han innrømmer likevel at oppi all gleden har han også sympati for den regjerende verdensmesteren.

- Jeg synes nesten synd på Anand. Han spilte for remis, men så tapte han. Han kommer sikkert sterkere tilbake. Han er sliten etter i går, og han har nerver. Dette har vært en veldig tung dag for Anand. Magnus spiller på en måte han liker. Det var et langt parti, og til slutt vinner han. Det er derfor han spiller sjakk. Magnus er 100% fornøyd med utviklingen i kampen, sa Henrik til NRK.