Nå har Eiendomsmegler 1 Midt-Norge forlenget avtalene med flere av landsdelens skistjerner. I kontrakten står det at avtalene opphører om løperne flytter fra Trøndelag.

– Jeg tenker med skrekk og gru på hvis dette hadde skjedd innen banken, sier Haugan og tenker på det kraftige kuttet i sponsorbudsjettet til Trønderenergi.

– Vi er antagelig ti ganger større enn Trønderenergi. Vi diskuterer dette mye internt, hvordan vi skal sikre at dette blir varig. Jeg har all mulig forståelse for at Trønderenergi er nødt til å omprioritere i perioder, så får vi håpe at det dukker opp andre sponsorer.

Forlenger med skiessene

Haugan og Eiendomsmegler 1 Midt-Norge-sjef Kjetil Reinsberg var denne uken på plass på Skistua for å fornye sine spon-soravtaler med Petter og Tomas Northug, Niklas Dyrhaug og Maria Strøm Nakstad. I tillegg signerte meglerfirmaet med lillebror Even Northug. Dermed har de alle Northug-brødrene i stallen.

– Vi bruker veldig mye penger på idrett og mange lurer på hvorfor. For det første handler det om at vi har mulighet til å gjøre det, fordi vi har en bra virksomhet. Hos oss er dette en funksjon av at det går bra og at vi ønsker å bruke penger på samfunnsutvikling, sier Haugan, som er styreleder i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

– Lammes uten sponsing

Han poengterer betydningen av å opprettholde støtten selv om det skulle bli mer magrere tider for banken.

– Et av de viktigste temaene vi har er hvordan vi skal sikre dette selv om det går i bølger for banken i fremtiden. Det har ikke skjedd de siste tjue årene, men vi vet aldri. Hvis vi slutter å sponse barne- og ungdomsidretten, så lammes den, fastslår Haugan.

I avtalene som Petter Northug og de øvrige skiløperne signerte denne uken ligger det en klausul om at kontrakten opphører hvis de flytter ut av Trøndelag.

– Vi er en trøndersk virksomhet som må konsentrere oss om de som bor og er her. Det er kjempeviktig for oss, sier Reinsberg.

Vil bli i Trøndelag

Stjernene har ingen planer om å forlate Trøndelag.

– Det har aldri vært et tema for min del. I Trøndelag har vi et veldig bra miljø og det er svært mange gode løpere som bor i Trondheim nå. Vi har de fasilitetene vi trenger etter at toppidrettssenteret kom til Granåsen. Vi har marka med myr, fjell og gode rulleskiløyper. Jeg trives veldig godt med å bo i Trondheim, sier Dyrhaug.

Petter Northug uttalte til Adresseavisen i går at han åpner for forlenge karrieren til Trondheim får ski-VM, sannsynligvis i 2023.

– Jeg er helt sikker på at de som er her vil være med på å prege et VM i Trondheim. Om de ikke er med selv, så vil de ha inspirert andre som deltar, i og med at flere begynner med lang-renn på grunn av dem, sier Reinsberg.