Dermed er nordmannen slått ut av ATP 250-turneringen han er to ganger regjerende mester i. Ruud vant den VG+ Sport-sendte grusturneringen både i 2021 og 2022.

Ruud kom best i gang med et sterkt sett og 6-3 i game, men måtte se seg slått av den langstrakte chileneren i tiebreak i annet sett. Der knuste Jarry Ruud med sifrene 7-2.

I siste og avgjørende sett satte Jarry press på Ruud da han brøt først, men nordmannen svarte med brudd og utlignet til 4-4 etter tre breakballer.

Men chileneren skulle bryte igjen og gikk opp til 6-5, og skaffet seg to matchballer. Ruud reddet den første, men fikk ikke tak i den andre. Dermed ble det 7–5 til Jarry og exit for den norske 24-åringen, som ikke klarte å forsvare tittelen i Sveits.

Genève Open var Ruuds siste test før Grand Slam-turneringen French Open starter søndag. Nordmannen møter en kvalifiseringsspiller i første runde, og kan igjen møte sin danske rival Holger Rune i en potensiell kvartfinale.

Jarry er nummer 54 på ATP-rankingen og hadde møtt Ruud én gang tidligere i karrieren før torsdagens kvartfinale. Den gang på hard court, hvor nordmannen vant etter tre sett.

Kvartfinalen begynte noe tidligere enn forventet etter at kinesiske Wu Yibing måtte trekke seg i første sett mot tyske Aleksander Zverev. Dermed blir tyskeren Jarrys motstander i fredagens semifinale.

RUUDS OVERMANN: Nicolas Jarry slo Casper Ruud i kvartfinalen i Genève Open og møter Alexander Zverev fredag. Foto: MARTIAL TREZZINI / EPA

Zverev er nå nummer 27 på ATP-rankingen.

Ruud er to ganger regjerende mester i Genève, men i 2019 var det Zverev som stakk av med tittelen i ATP 250-turneringen i Sveits. Tyskeren tok også OL-gull i 2021 da han slo Karen Khatsjanov i finalen.