- Det føles helt fantastisk. Mitt første seriegull med Norges største klubb. Det var akkurat dette jeg så fram til da jeg kom til Rosenborg, og det er bare helt konge.

LES PÅ PLUSS: Ti grunner til at RBK er best

LES PÅ PLUSS: To RBK-ere fikk to på børsen i kampen mot Strømsgodset

Sammen med Mike Jensen bidro Yann-Erik deLanlay til å sette fart i Rosenborg etter den katastrofale førsteomgangen i Drammen. Håpet om å kunne avgjøre seriemesterskapet på egen hånd ble for alvor tent da Anders Ågnes Konradsen satte inn sitt andre mål for kvelden.

Søderlund serverte

Bare ni minutter senere kom målet som sikret festen.

Les også: - Vi skal ikke vente fem år til neste gull

Rosenborg jobbet seg nedover venstresiden, hvor ballen etter hvert endte opp hos Alexander Søderlund. Toppscoreren dempet ballen, og serverte til deLanlay som på volley styrte inn utligningen.

- Vet du hva, jeg tror ikke at jeg fikk med meg at ballen gikk i mål. Jeg hadde jo ryggen til. Men jeg forstod at den hadde gått i mål da gutta kom jublende til. Da forstod jeg at det var scoring, sier vingen.

Se også: Se alle målene fra RBKs gullfest

Høydepunktet i karrieren

Målet ble det siste i kampen, og dermed er RBK seriemestere for første gang siden Nils Arne Eggen styrte laget inn til gull i 2010. Etter kampen fikk deLanlay en lang bjørneklem av mannen som hentet ham til klubben. Kåre Ingebrigtsen har aldri lagt skjul på sin begeistring for 23-åringen, og det var selvsagt han som sørget for at RBK hentet vingen i sommer.

- Dette er høydepunktet i karrieren min så langt. Jeg setter det veldig høyt. Jeg er jo nybegynner når det kommer til å vinne seriegull. Og så var det kult at det var så mange supportere på kampen. Det betyr veldig mye, sier han.

Les også: «Rosenborg fant identiteten og vant gullet»

Kapteinen tilbake

En annen som hadde en stor kveld på gamle gress i Drammen, var Tore Reginiussen. Etter lange måneder på sidelinjen, var kapteinen endelig tilbake fra start for Rosenborg. Men starten på kampen ble alt annet enn et gledelig gjensyn med eliteserien for stopperen.

- I første omgang så det ut som vi hadde tatt ferie alle sammen. Da var det jo fullstendig overkjøring, og jeg lurte på hva det var som skjedde. Vi spilte jo nesten ikke forsvar, og ga dem veldig mange muligheter, sier han.

Krampa tok ham

Så travel ble kampen for Reginiussen at kroppen etter hvert fikk nok. Mer enn nok. Selv om han riktignok har spilt noen kamper som spiss for andrelaget, merket han godt at hans forrige match i eliteserien var mot Aalesund i serieåpningen tidlig i april.

- Tærne mine var langt oppe i ræva, holdt jeg på å si - det var helt fullstendig låst i leggene. Men man klarer å mobilisere litt selv når det knyter seg når man vet at det er gullet som står på spill. Vi skulle avgjøre det i dag, sier han.

Den sterke vinnerviljen til tross, til slutt sa det helt stopp, og kapteinen meldte pass ut til sidelinja.

- Jeg ropte til Kåre at jeg hadde krampe i begge leggene. Da var svaret at vi skulle sende Matthias Vilhjalmsson ned, og at jeg skulle stå der oppe som spiss. Det var deilig. Jeg ga det aller siste jeg hadde der på tampen.

Les også: Selnæs hylles for denne taklingen