Hauka: I mange år var Marit-Sprinten et populært arrangement. Nå er Marit Bjørgen-rennet, som Rognes IL arrangerer i samarbeid med Støren Sportsklubb, blitt det store barneskirennet i Midtre Gauldal.

– Det har vært bra deltakelse på rennene som har gått ved påsketider tidligere. Jeg håper det blir det denne gangen også. Det er alltid artig å møte skiglade unger. Dette er mitt viktigste renn lokalt, sier Marit Bjørgen før søndagens barneskirenn i Hauka.

Skidronningen skal selv dele ut medaljer til deltakerne.

Klar for ordførerduell

– Det blir gull til alle, smiler Bjørgen, som vant to gull i Falun-VM, seier i Tour de ski og alle de tre individuelle trofeene i verdenscupen (allround, sprint og distanse) denne sesongen.

35-åringen med 75 enkeltseirer i verdenscupen skal også gå stafett under Marit Bjørgen-rennet. Ordførerne Erling Lenvik i Midtre Gauldal og Jorid Jagtøyen i Melhus finpusser nå formen før de skal ut i ordførerduell på ski. Marit skal gå på lag med begge, det vil si én etappe for hver.

– Resten får ordførerne gjøre opp om selv, sier Bjørgen.

«Ikke gi dæ no»

Det er mange som lurer på når Marit Bjørgen skal legge skiene på hylla. Charlotte Audestad er én av dem, og søndag kommer låtskriveren fra Hitra for å synge «Ikke gi dæ no» – sangen hun laget til Ski-VM i Falun.

– Her får vi i hvert fall hjelp til å overtale Marit om å fortsette. Vi håper på allsang på skistadion, sier Ola Norvald Løkken – rennleder og nabo til Marit på Rognes.