FREDERIKSHAVN: Etter braktap mot Montenegro mandag, var ikke Ungarn levnet mange sjanser mot Danmark i Boxen i Herning onsdag kveld. Men en danske hadde fått stablet de ungarske spillernes tankebaner på plass igjen.

— Etter at vi tapte med 17 mål mot Montenegro, gjennomførte vi tirsdag kveld et to-tre timer langt møte. Jeg hadde onsdag personlige samtaler med flere av spillerne, og før kampen mot Danmark var det gode humøret gjenskapt, forteller Christian Dalmose til BT.

Tidligere Viborg-trener Christian Dalmose er nå engasjert som konsulent av Ungarn. Foto: NTB scanpix

Dalmose, som tidligere har trent blant andre Viborg, er engasjert som konsulent av Ungarn.

Danmark mistet litt troen

Etter tre seire på de tre første kampene, tapte Danmark – etter å ha gjort hele 24 tekniske feil. Det er omtrent det dobbelte av hva som er akseptabelt.

«Danmark er nede for telling», skriver BT, som slakter de fleste av spillerne. Ti av dem fikk 00 på spillerbørsen! Det er samme skjebne som grisen lider før jul: slakt.

Det ble ingen «sejle op ad åen»-fest, fastslår BT – en sang som kan sammenlignes med Norges «Seier’n er vår». Sangen er elsket på fotball— og håndballkamper i Danmark og har den meget enkle teksten:

Sejle op ad åen,

sejle ned ad igen,

det var vel nok en dejlig sang,

den må vi ha' endnu en gang

Gruppeseier urealistisk

Tapet betyr at Danmark høyst sannsynlig ikke kommer til å vinne gruppen. Ungarn, som i likhet med Danmark har seks poeng, skal møte svake Japan i siste puljekamp fredag. Skulle Danmark slå Montenegro i sin siste kamp, vil ungarerne gå foran på innbyrdes oppgjør. Montenegro har syv poeng.

Gruppeseier ville gitt danskene B-puljens lette Angola eller Kina i åttendedelsfinalen. Nå kan det i stedet bli Nederland, Sverige eller Polen – og med dansk tap mot Montenegro blir det fort Sverige. Det er et oppgjør ingen av dem ønsker seg.

Danmark-Ungarn ble for øvrig dømt av det norske paret Kjersti Arntsen og Guro Røen.

Fredagens avgjørende kamper i B-puljen:

Nederland-Polen

Cuba-Sverige