— Jeg er veldig fornøyd med den nye sykkelen min. Det er små marginer. Litt bedre utstyr, litt bedre bein og litt bedre kjørestyrke gir store utslag, forklarer Alexander Kristoff til Aftenbladet.

Han vant onsdag den fjerde etappen i Tour of Qatar. Stavanger-ekspressen slo spurtrivalene Peter Sagan i en samlet spurt og tok dermed sin andre etappeseier av fire mulige i Qatar Rundt.

— Jeg håper ikke jeg er i toppform nå. Det er altfor tidlig i så fall, men heldigvis er det ingenting som tyder på at jeg er det. Men det kjennes bra. Følelsen er veldig god. Jeg hadde ikke helt kontroll mot slutten i dag, det var helt kaos. Jeg startet nok spurten litt for tidlig, men det gikk heldigvis bra. Det ble litt vel jevnt, det var derfor jeg ikke jublet over streken, forklarer Kristoff.

- Ikke noen formtopp

27-åringenhar fått en fantastisk start på 2015-sesongen, som åpnet med en 9. plass søndag.

— Dette er ikke noen formtopp, dette er bare nivået han har inne. Han har vært sånn i hele vinter, sier Stein Ørn til Aftenbladet.

Alexander Kristoffs trener og stefar forberedte seg onsdag ettermiddag til å holde foredrag i Oslo, og hadde derfor ikke fått sett innspurten på den fjerde etappen i Qatar Rundt.

— Det er klart at dette er et varsel til de andre i feltet. Det er en ekstremt god start på sesongen. Det er utrolig gøy, sier Ørn.

Fikk god hjelp

Den norske sykkelproffen avgjorde spurten og vant foran Peter Sagan på 2. plass. Niki Terpstra beholdt ledelsen i sammendraget.

— Samarbeidet i laget fungerer veldig bra. Jacopo Guarnieri er en rytter vi har hatt behov for. Selv i kaoset som var i dag, fikk han meg i god posisjon. Han gjør jobben min lettere, sier Kristoff.

Den fjerde etappen var på 165,5 kilometer og gikk fra Al Thakhira – Mesaieed.