– Det er en drømmejobb, sier Erik Bråten til VG.

Han har nettopp gitt seg som landslagstrener i Canada etter fire år. Det siste året har han også vært trener for Ragnhild Haga.

Denne uken ble han oppringt og bedt om å stille til jobbintervju. Det er to stillinger ledig: Trener og hovedtrener for langrennsdamene. Bråten ønsker å bli hovedtrener.

– Jeg har hatt kontakt med skiforbundet og skal snakke med dem neste uke, sier Bråten til VG.

Landslagstrener for Norge har vært målet på karriereveien til 29-åringen hele tiden.

– Jeg har hatt Pål Gunnar Mikkelsplass som mentor, jeg vil anslå jeg har cirka tre timer med ham på telefon i måneden. Jeg trives med ham, sier Bråten.

VG har tidligere skrevet at Egil Kristiansen, Trond Nystad og Pål Gunnar Mikkelsplass har takket nei til å bli vurdert til landslagstrenerjobben.

Både Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad ga seg som landslagstrenere etter OL-sesongen. I tillegg har Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla lagt opp.

En ny trenerduo skal bygge «et nytt» lag mot VM på hjemmebane i Granåsen i Trondheim i 2025 og OL i Italia i 2026.

Flere nordmenn har vært landslagstrenere i Canada, som Arild Monsen, Steinar Mundal og Tor Arne Hetland.

Før Erik Bråten dro til Canada var han klubbtrener i Kjelsås i seks år. Etter hvert var han også kretstrener i Oslo.

– Jeg gikk hundre prosent inn i prosjektet i Canada med hundre prosent dedikasjon. Jeg trivdes i jobben, det var en god periode. Målet er å jobbe med de beste og den marginleken det er helt i toppen. Norsk landslagstrener har vært et langsiktig mål, sier Bråten til VG.