QUEBEC CITY: Reporter Per Magne Dalen er akkreditert og har fulgt hele Ski Tour Canada for Petter Northugs TV-kanal Skirkus TV. I tillegg til å intervjue Northug, prater han med en rekke andre løpere etter konkurransene.

Therese Johaug har gått rett forbi Petter Northugs TV-kanal de siste dagene. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Rune Petter Ness

Etter fredagens og lørdagens etappe valgte Therese Johaug å gå rett forbi Dalen i mixed-sonen og videre til øvrige medier.

— Jeg måtte prioritere

VG meldte først om denne saken natt til søndag. Adresseavisen pratet med Johaug etter at hun hadde gått forbi Northugs TV-stasjon. Da ga hun denne begrunnelsen for at hun ikke stoppet:

— Det var ikke et valg. Jeg måtte bare skynde meg, fordi det er så kaldt. Jeg måtte bare prioritere hvem som skulle få og ikke få, sier hun.

GIKK RETT FORBI: Therese Johaug stoppet ikke hos reporter Per Magne Dalen i Skirkus-TV lørdag kveld. Det samme skjedde fredag. Foto: Rune Petter Ness

— Hvorfor prioriterte du vekk Northugs TV-kanal? - Fordi Gro (Eide, landslagets pressesjef) sa at jeg skulle gå hit (til skrivende presse), forklarer Johaug til Adresseavisen.

— Behandles likt

Gro Eide avviser at Skirkus-TV behandles på en annen måte enn de tradisjonelle mediene som er på plass i Canada.

— Hun velger selv hvem hun vil snakke med. Det gjør alle løperne. Slik er det alltid. Det er en menneskerett å snakke med dem man vil.

- Synes løperne det er greit å stille opp for Northugs TV-kanal?

— Det må du nesten spørre løperne om selv. Løperne bestemmer selv hvem de snakker med.

- Var det tilfeldig at Johaug gikk forbi i dag?

— Det må du spørre løperne om.

— De velger selv

— Johaug sier at du sa at hun skulle gjøre det?

— Når jeg står i mixed-sonen, så handler det om å prioritere og få løperne gjennom. Hvis de fryser handler det om å få dem fort gjennom, og da spiller det ingen rolle hvem som står der, for å si det veldig enkelt. Men de velger selv, sier Eide til Adresseavisen.

Reporter Per Magne Dalen ønsker ikke å si noe om saken. Han viser til Anders Sæther i produksjonsselskapet Globus Media.

— Har ingen kommentar til det. Therese må vel få bestemme selv hvem hun vil snakke med, skriver Sæther i en tekstmelding til VG.

Johaug ble spurtslått av Heidi Weng på den fjerde etappen av Ski Tour Canada lørdag kveld. I sammendraget er Johaug nå fem sekunder bak Weng. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ligger på tredjeplass, ett minutt og femten sekunder bak Weng.