Diggins trøblet på den 15-kilometer lange etappen lørdag, men berget sammenlagtledelsen bra med en åttendeplass. Amerikaneren var bare seks sekunder bak Linn Svahn som tok spurten foran Frida Karlsson og Katharina Hennig.

Etter målgang lå Diggins sliten og i smerter. Torsdag hadde hun ispose på hoften etter jaktstarten i Davos hvor hun falt.

– Det var veldig tøft. Jeg skadet meg etter fallet her om dagen. Jeg har vondt, sier Diggins til Viaplay før den avsluttende etappen.

– Å! Jeg skal komme meg i mål. Jeg vet ikke hvor fort, men jeg skal klare det.

Den finske veteranen Krista Pärmäkoski er rasende over at TV-kameraer vendte seg mot Diggins.

– Vis respekt, sier Pärmäkoski ifølge Expressen.

– Om noen har så vondt, så skal alle mennesker med kamera gå derfra. Ikke ta masse bilder, sier Pärmäkoski.

Det minner om da Frida Karlsson kollapset etter Monsterbakken for ett år siden da hun vant Tour de Ski. Hun ble fraktet ut på båre, mens lagvenninnene raste mot media.

Heidi Weng hadde ingen drømmedag i Val di Fiemme lørdag, men trener Stig Rune Kveen tror fortsatt hun kan vinne touren. Heidi Weng avdramatiserer bildene av Diggins.

– Jeg tror hun klarer seg veldig bra. Jeg tror dette er det beste løpet Jessie har gjort i Val di Fiemme, jeg tror hun er i kjempeform, sier Weng.

Amerikansk-norske Sophia Laukli er en av favorittene til enkeltetappen opp Monsterbakken. Hun har tro også på Diggins.

– Noen ganger når hun er bak med meg, er det sånn «kanskje du ikke bør være her?». Men hun er alltid veldig bra på slutten. Jeg tror sisteetappe vil bli veldig bra for Jessie, sier Laukli til VG.

Se spurtoppgjøret mellom Svahn og Karlsson:

Svahn og Karlsson var borte hos Diggins etter målgang og spurte hvordan det gikk.

– Hun er sterk. Hun har vært sterk gjennom hele touren. Hun var vel helt nede på jernet i dag, så hardt kjøres det. Hun tar seg sammen. Hun er komplett og bra, sier Svahn.

Karlsson lå også utslitt etter en sterk etappe. Svensken knappet inn til Diggins i sammendraget og er nå 44 sekunder bak – før hun skal tilbake til Monsterbakken hun besvimte i fjor.

DRAMATISK: Frida Karlsson besvimte etter Tour de Ski-seieren i fjor. Fra hotellet Sverige bor har de utsikt til Monsterbakken. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Da Sverige og Karlsson holdt pressetreff fredag – med slalåmbakken i bakgrunn – gikk nesten hele tiden til spørsmål om hendelsen. Etter kollapsen i fjor, gjorde hun grundige undersøkelser og sjekket hjertet.

– Jeg har ingen minner i det hele tatt fra det. Det skal bli kult å få litt revansje på den i år, sa Karlsson.

Flere ganger har det sett dramatisk ut etter Karlsson har kommet i mål.

– Jeg har vært med på det før også og kan ikke si når det kommer til å skje i forkant. Akkurat den dagen ble det ekstremt, men jeg kommer til å gi alt jeg har i år igjen og mener fortsatt det er en styrke at jeg kan ta meg ut, sa Karlsson.