Det bekrefter Skiforbundet i en pressemelding.

Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl og Sjur Røthe må reise hjem fra finske Muonio da de dessverre har testet positivt for covid, sier landslagslege Ove Feragen.

Landslagstrener Arild Monsen og Per Elias Kalfoss, toppidrettssjef for langrenn, dro hjem fra samlingen i Finland med coronasykdom onsdag.

En rekke norske herreløpere fra landslaget, samt sterke navn som Emil Iversen og Mattis Stenshagen er i Finland for å kickstarte sesongen. Nasjonal åpning er på Beitostølen 17–19. november, mens verdenscupen starter i Ruka helgen etter.

Tidligere denne uken ble det kjent at Johannes Høsflot Klæbo og Tiril Udnes Weng, verdenscupvinnerne sist sesong, også er coronasmittet. Begge er usikre til løpene på Beitostølen neste helg og verdenscupåpningen i Ruka om to uker. De var ikke i Finland, men kom nylig hjem fra høydetrening i italienske Livigno.

Skirennene fra Muonio denne helgen sendes på VG+ Sport:

Lørdag kl. 8.45: 10 km klassisk

Søndag kl. 8.45: 10 km skøyting

Store norske navn er på start. Det samme er Finlands store skihelt Iivo Niskanen og Italias supersprinter Federico Pellegrino.

Erik Valnes vant herrenes sprint fredag, mens Anna Svendsen ble nummer to. for kvinnene. Tidligere i dag var det tomt i startporten da Petter Northug jr. skulle ha startet sprinten: