Man trenger ikke være i toppform for å stille til start i Trondheim sentrum neste tirsdag, mener Jagtøyen som selv trener mest på sykkel om dagen. I høst skal hun nemlig sykle Birken sammen med Idrettsveien bofellesskap som er et tilbud til mennesker i kommunen med psykiske problemer.

- Men først gleder jeg meg til å gå/jogge Jentebølgen sammen med ansatte i Melhus kommune. Jeg håper vi blir 30 stykker, sier ordføreren som har mottatt de første påmeldingene.

- Bruk nærområdene

Hun har selv en travel arbeidshverdag, men prøver å sette av tid til trening.

- Målet er å trene to til tre ganger i uka, selv om det ikke alltid er like lett. Men det er viktig å være fysisk aktiv skal man tåle å stå i jobben. Trening er også en fin måte å avreagere på. Da får man tankene over på noe annet enn jobb, sier Sp-politikeren.

- Hva er dine beste treningstips?

- Bruk uteområdene i ditt nærmiljø. Du kan gå eller sykle. Du kan være fysisk aktiv uansett form, men ikke ha for store ambisjoner. Sett av tid til å trene. Kanskje kan du trene mens barna er på trening i stedet for å stå å se på fra sidelinja, foreslår hun og legger til:

- Og gå raskere i oppoverbakkene slik at du blir andpusten. Det er god trening.

Ufordrer Berit, Rita og Vibeke

Som tidligere bedriftssykepleier i entrepeneørbransjen, er Melhus-ordføreren engasjert når temaet folkehelse bringes på banen.

- Jeg har vært med på å sette i gang trim på arbeidsplassene. Høyt sykefravær er kostbart, fastslår hun.

I Melhus jobber de med å legge til rette for fysisk aktivitet gjennom blant annet trygge gang- og sykkelveier rundt kommunens ni barneskoler. «Folk i form»-løypa er også et populært tilbud.

- Løypa er et lavterskeltilbud som brukes av mange til å gå tur, sier Jorid Jagtøyen som selv tar seg en løpetur i løypa når anledningen byr seg.

Hun er definitivt klar for Jentebølgen.

Nå er hun spent på om Frøya-ordfører Berit Flåmo, Åfjord-ordfører Vibeke Stjern og Trondheims-ordfører Rita Ottervik tar utfordringen og stiller til start. De må mobilisere til innsats hvis de skal slå Melhus kommune i antall deltakere i arrangementet som feirer 20 år i år.

LES OGSÅ: - Nå er det ingen vei tilbake

foto
Ordfører i Melhus, Jorid Jagtøyen, oppfordrer de som vil bli mer fysisk aktive til å bruke nærmiljøet sitt. - Folk i form-løypa i Melhus er populær og mye brukt, forteller hun. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
foto
Margaret Berger kommer til Jentebølgen i Trondheim i år. MGP-stjernen skal nemlig fyre av startskuddet. Arrangøren har håp om at over 2500 damer stiller til start. Foto: KIM NYGÅRD