TEMA

mandag 03.05 2021
Trøndersk akevitt-duo Thomas Patay og Rune Laugen. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Gjennomslag for rosa akevitt

Fire medaljer av fire mulige ble resultatet da Meir akevitt for første gang stilte opp på en av verdens ledende brennevinsmesser.

mandag 30.11 2020
Tore Johansen, Erling Mylius og Ivar Gafseth fra The Julekalender lanserte eget merke av øl og akevitt på Ladekaia torsdag 19. november. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Ginas gave fikk uante konsekvenser

TV-tittere som i år setter seg ned for å følge The Julekalender har atskillig større utvalg til sofakosen enn Ola Sands rifla potetflak.

torsdag 12.11 2020
Tippoldefaren sjenket statuen av Olav Trygvasson til Trondheim. Thomas Patay hopper av en lang karriere i Arcus, og lanserer sin egen akevitt. Presenterer den for bransjen på Dahls pub og kjøkken. Her med Rune Laugen . 
    
      (Foto: Kim_Nygaard)

For hundre år siden finansierte Dyre Halse statuen av Olav Trygvasson:

Dyre Halse finansierte statuen av Olav Trygvasson. Tippoldebarnet vil også sette et tydelig avtrykk. Det skal være rosa

- Om fem år er vi enten store eller så er vi borte. Akkurat som tippoldefar satser jeg ikke på å havne midt på treet, sier Thomas Patay med et smil.

torsdag 20.02 2020
 

Akevitteventyret startet i Fagerheimbukta

Arnestedet til akevitten vi nyter til gode middager, er Fagerheimbukta på Lade. Det var der Jørgen B. Lysholm for første gang produserte de edle dråpene for 200 år siden.

mandag 14.05 2018
Svein Berfjord solgte 14000 flasker akevitt i fjor. Nå vil han produsere enda mer. 

Bonde selger ureist kjøtt og sprit for 7 mill. i året

På Berg gård i Inderøy lever man godt på ureist mat og drikke. Mens lam og frilandsgris slaktes og bearbeides, destilleres akevitten i nabohuset.

torsdag 21.12 2017
Myte?: Linie Aquavit feiret jubileum i 2007 med en jubileumsflaske. 
    
      (Foto: Glen Musk, Adresseavisen)

Kronikk

Det er ingenting som tyder på at historien om linjeakevitten er sann

Historien om den første linjeakevitten har levd sitt eget liv i godt og vel tjue år. Den har bare én hake – det er ingenting som tyder på at den er sann.

fredag 24.11 2017
Julebordssesong: Det var en annen scwung over julebordene tidligere. 

Ti ting du bør gjøre på julebordet

Mindre fyll og mer raffinert adferd har gjort julebordene kjedeligere. Her er en røff guide til hvordan du får hevet nivået igjen.

fredag 10.03 2017
Siden 1999 har Ketil Overby har drevet Macbeth første etasje av bygården Gildevangen i Søndre gate, som sto ferdig i 1909. Fasaden har den karakteristiske, grovt tilhugde granittsteinen. Fredag er det nyåpning av puben. 

Går fra brun pub til lys bar:

Gjør om brun pub i Trondheim til lys bar

Ketil Overby har skapt et levebrød på britisk irsk og skotsk pubkultur i Trondheim. Fredag inviterer han til en nyoppusset Macbeth i Søndre gate.