TEMA

torsdag 11.07 2019
Trondheim: Amanda Hausken, Sveinung Sundli og Thea Elizabeth Nossen frustrert over situasjonen på Fosenkaia. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Arkeologiprofessor:

-Amanda gjør en fantastisk god gjerning

- Kunsten er å ta vare på kulturarven gjennom bruk. Båten råtner dersom den blir liggende ubrukt, sier professor Axel Christophersen.

fredag 18.05 2018
 
    
      (Foto: Dan Ågren)

Signert

Denne låven har en helt spesiell utsmykning

Etter grundig gransking av veikantene gjennom Trøndelag, kan jeg med en viss tyngde fastslå at sørdelen av Melhus kommune skiller seg ut – når det gjelder utsmykning av låvene.

mandag 18.12 2017
Byens hjerte: Midtbyen har mange utfordringer, men med boligbygging i sentrum kan det bli mer liv, røre og handel. Bildet viser livate tilstander i Olav Tryggvasons gate i 1967. 

Joda, vi digger lettvinte kjøpesentre. Da kan vi ikke klage over at byen blir sjelløs

Joda, vi digger lettvinte kjøpesentre. Da kan vi ikke klage over at byen blir sjelløs.

torsdag 30.11 2017
Høyre vil ha fritak for eiendomsskatt på historiske bygninger i Trondheim og mener det må til for å sikre rehabilitering av bryggene. 

Vil at bryggene skal slippe eiendomsskatt

Høyre vil ha fritak for eiendomsskatt på historiske bygninger i Trondheim og mener det må til for å sikre rehabilitering av bryggene.

mandag 27.11 2017
Kommunalrådene Ottar Michelsen (SV), Geirmund Lykke (KrF) og Erling Moe (V) vil ha bryggene i Trondheim på Unescos verdensarvliste. 

Vil ha bryggerekka på verdensarvlisten

Sentrum-venstrepartiene vil ha bryggene i Trondheim på Unescos verdensarvliste og bevilger fem millioner kroner for å få dem i stand.

lørdag 11.11 2017
Hentet garveriet i Snåsa fra dødriket 

Du kan knapt forestille deg hvor ille det så ut

Du kan knapt forestille deg hvor ille det så ut

De visste ikke om bygget ville la seg redde, og ikke hva det skulle brukes til. Det stoppet ikke ekteparet Eggen i Snåsa.

fredag 14.07 2017
Landskap: Mange norske kulturlandskap prøver å pynte på sitt image ved å sammenligne seg med Toscana. Det er ikke helt fortjent, mener vår gjesteskribent. 
    
      (Foto: Berit Keilen, NTB scanpix)

Gjestekommentar

Et søk på «Norges Toscana» gav 1150 treff i Google

I stedet for å pleie det norske landskapet til glede for både oss selv og turister, forsøker vi å pakke inn vårt forsømte land i italiensk glanspapir.