Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.

Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp

I dag er det laks med ris og grønnsaker som står på menyen.

Risen rett i pannen

- Du trenger bare å vaske og skylle risen før den går i pannen med grønnsakene. sier Vesterdal.

Der skal de koke i tolv minutter før de dekkes til med brokkoli, avokado og laks.

Risen surrer sammen med grønnsakene før de kokes. Foto: Espen Bakken

I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan han lager retten.

Se også: Kylling med perlespel

Se også: Slik får du barna til å spise fisk

Se også: Spaghetti med kjøttboller

Dette gjør du:

  • Skyll risen og sil av alt vannet.

  • Ha olivenolje i en dyp panne.

  • Kutt opp løk, gulrøtter og selleri, fres det på mild varme i et par minutter.

  • Tilsett risen og la dette sure med et par minutter.

  • Tilsett 7 dl vann og kok dette under lokk i 12 minutter.

  • Kutt brokkoli i små buketter og legg de på toppen slik. La de dampe under lokk sammen med retten.

  • Del opp en avokado og skjær laksen i lange skiver. Legg dette på toppen av retten.

  • Skru av varmen og la retten stå i tre til fire minutter under lokk.

  • Bland soyasaus, olivenolje, saften av en halv sitron og revet ingefær.

  • Fordel sausen fint over fisken og pynt med urter.

Lykke til!