Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.
Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp
I dag er det laks med ris og grønnsaker som står på menyen.
Risen rett i pannen
- Du trenger bare å vaske og skylle risen før den går i pannen med grønnsakene. sier Vesterdal.
Der skal de koke i tolv minutter før de dekkes til med brokkoli, avokado og laks.
I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan han lager retten.
Se også: Kylling med perlespel
Se også: Slik får du barna til å spise fisk
Se også: Spaghetti med kjøttboller
Dette gjør du:
Skyll risen og sil av alt vannet.
Ha olivenolje i en dyp panne.
Kutt opp løk, gulrøtter og selleri, fres det på mild varme i et par minutter.
Tilsett risen og la dette sure med et par minutter.
Tilsett 7 dl vann og kok dette under lokk i 12 minutter.
Kutt brokkoli i små buketter og legg de på toppen slik. La de dampe under lokk sammen med retten.
Del opp en avokado og skjær laksen i lange skiver. Legg dette på toppen av retten.
Skru av varmen og la retten stå i tre til fire minutter under lokk.
Bland soyasaus, olivenolje, saften av en halv sitron og revet ingefær.
Fordel sausen fint over fisken og pynt med urter.
Lykke til!