Over 2500 personer har sagt sin mening om skjenketiden i Trondheim i en uhøytidelig avstemming på adressa.no.

47 prosent mener at skjenketiden bør utvides til klokken 03 igjen. 15 prosent mener den ikke bør utvides, og 33 prosent mener utestedene bør få velge selv. Fem prosent sier skjenketiden ikke har noen betydning for dem.

- Jeg vet ikke om denne avstemmingen er representativ for alle i Trondheim. Den har i alle fall ingen betydning for det jeg mener. Jeg holder meg til rådene fra politiet om at skjenkestopp klokken 02 har vært klokt, sier kommunalråd i Trondheim, Geirmund Lykke (KrF).

Les også: - Folk bør få komme å gå som de vil mellom klokken 23 og 04

Rusforebygging

Under forhandlinger etter valget i høst, ble trondheimspartiene enige om å videreføre retningslinjene for skjenketidene som ble vedtatt i 2008.

Sentrum-venstre-partiene var tydelig på at de ville ha en offensiv rusforebygging og fortsatt skjenkestopp klokken 02.

- Dette handler også om hva slags signal kommunen som arbeidsgiver gir til folk. Om vi synes det er greit at folk er ute på byen til etter klokken tre om natta midt i uka, samtidig som vi forventer lavt sykefravær. Skjenkestopp klokken 02 er en del av den forebyggende ruspolitikken som er viktig på mange områder, sier Lykke.

Selv om det står om skjenkestopp i samarbeidsavtalen, blir det ikke vedtatt formelt før ut på nyåret.

- Bør få komme og gå som de vil

Mandag skrev Adresseavisen om debatten som gikk i sosiale medier etter den særdeles travle vakta politiet i Trondheim hadde natt til søndag. Hele 20 personer ble da kastet i arresten.

Remy Isdahl (29) fra Trondheim mener at skjenkestopp klokken 02 fører til mer bråk.

- Ikke bare har det blitt mer kø etter stengetid, men folket har kortere tid å komme seg ut på. Jeg er fast bestemt på at det er mer flyt i det når folk kommer og går når de vil mellom klokken 23 og 04. De fester seg ferdig og drar hjem, sa Isdahl mandag.

Leder for Natteravnene i Trondheim, Karl Sellgren, har en helt annen oppfatning enn Isdahl.

- Statistikken er veldig klar. Det har vært en kjempebedring med tanke på voldsepisoder. Antallet har gått dramatisk ned, sier han.

Adresseavisen skrev i sommer at antall voldssaker har blitt redusert med 40 prosent siden 2008. (Pluss)

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Fra kommentarfeltet:

«I Bergen er det oppe til kl tre selv midt i uka. Mindre byer enn Trondheim har også lenger oppe. Flyter det liksom mer neseblod her? Da bør man øke straffene for slagsmål på byen. Trondheim må ta inn over seg at den er en storby».

«Lengre åpningstider og vesentlig lavere alkoholavgifter for utesteder, så kunne folket ha gått ut tidligere og blitt bedre kjent med andre enn de fra egne rekker, utestedene kunne ha tjent mer og det ville ikke vært et sånt stress rundt åpningstider. Slik kunne man i stor grad ha unngått kø og trengsel i flere sammenhenger, som ved bardisken eller i taxikøen».

Les også: Trondheim sier ja til salg av alkohol på valgdagen

«Lurer på om statistikken til sellgren tar med vold og voldtekter på hjemmefester, eller om hun er så blåøyd at hun kun ser på tall fra sentrumsområdet når hun uttaler seg. Ville heller fremmet åpningstid til bussene starter og gå enn tidligere stenging. Det er enklere å kontrollere et avgrenset område slik som Midtbyen enn mange spredte fester».

«Det er ikke at skjenketiden stopper klokka 2 som er problemet. Det er at folk ikke kan oppføre seg. Og da sier det meg at lengre skjenketid ikke er veien å gå».

«De som liker å være bajas på byen utover natta, som denne Isdahl, vil alltid argumentere for lengre åpningstid, tross at statistikken sier at å stenge kl 0200 hjelper mot vold og kriminalitet. Vi andre ser faren med at pirattaxier kjører hjem ungjenter som har fått drikke seg god og full helt til kl 3 eller 4. Tidsrommet 3 til 5 er en farlig tid i så måte. Det gjelder å tilpasse seg verden, ikke tro at man kan tilpasse verden etter seg».

Les også: Politiet frykter ny skjenkelov (Pluss)

Kommunalråd Geirmund Lykke (KrF) er ikke i tvil om at det er bra for Trondheim å ha sjenkestopp klokken 02. Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen
Remy Isdahl (29) mener at når alle må ut fra utestedene samtidig, blir gjestene stående og henge utenfor i større grad enn tidligere. Foto: Skjermdump fra Facebook/Privat
Karl Sellgren, leder for Natteravnene i Midtbyen, mener innskrenking av sjenketiden har ført til mange frre voldsepisoder. Foto: Foto: IRIS ENGEN SKADAL