Diva & the beast : Øivind Blunck og Reidun Sæther kommer til Trondheim med sitt suksesshow. Foto: TERJE VISNES, ADRESSA

-  Det hender det klaffer, og det har det tydeligvis gjort denne gangen, slår bransjeveteranen Blunck fast. Publikum strømmer til forestillingen han gjør med Reidun Sæther og som 6. desember gjester Trondheim.

-  Vi har jobbet mye for suksessen. Før første forestilling spøkte jeg på at vi hadde øvd dette i hjel. Men vi fikk fort igjen for forhåndsjobben, sier Blunck.

LES OGSÅ: Herskesyk hannrei

Spiller for fulle helgehus

«Diva & The Beast» ble først spilt som prøveforestilling i Fredrikstad, så som sommershow i Tønsberg, før det nå går for fulle helgehus på Chat Noir i Oslo. _ Vi spiller fast en forestilling fredag og to på lørdag. Jeg tenkte i utgangspunktet vi burde spilt også på søndag. Men det ville ikke gått. Dette er en forestilling som krever sin fysikk. Vi tar den helt ut. Det er bare moro mens det står på, vi får så mye tilbake fra publikum. Men på søndagene ligger jeg flat, innrømmer Øivind Blunck, som gleder seg til å spille forestillingen på en større scene.

LES OGSÅ: En latterlig forsamling

-  Reidun har ikke spilt her før, men jeg går god for at Olavshallen er den desidert beste store scenen å spille revy på i Norge, sier Blunck, og peker over Nidelven der de to entrer scenen i desember. Over nyttår begynner turneringen for alvor. Det er en stor produksjon, med mange involverte, så det kreves volum på spillestedene.

Bygget for Las Vegas

-  Men det går bra. Jeg sa tidlig at denne forestillingen kunne vi spilte i Oslo Spektrum. Den er bygget for Las Vegas. Rent bortsett fra at vi mangler de 100 millionene i bunn har vi formatet inne, ler Blunck.

Det var produsent Gusty Utterdahl som først hadde ideen om et samarbeid med nestor Blunck og den dyktige musikalartisten Reidun Sæther, som det store publikum kanskje kjenner best fra hennes imponerende innsats i tv-konkurransen «Stjernekamp». De to fant fort ut at både stemmer og personlighet klaffet bra, både på og utenfor scenen. Det er ikke bare Reidun som har bra volum på stemmen. Men Reidun Sæther tenker ikke på at hun kommer til å bli sammenlignet med Bluncks andre scene-samarbeidspartner, Hege Schøyen.

Skal ikke fylle Schøyens sko

-  He, he. Nei ingen kan fylle skoene til Hege. Ingen i publikum forventer det, sier Reidun Sæther.

-  Øivind er jo morsom bare han åpner munnen, min rolle er mer musikalsk. Men jeg har turt å leke meg litt jeg også, sier Reidun Sæther - som blant annet har en scene der hun parodierer ymse kjente vokalister, fra Edith Piaf, via Barbra Streisand og Mariah Carey til Sissel Kyrkjebø, som alle er på audition i håp om å få hovedrollen i musikalen «Annie». Hun er også Samantha Fox i scenen som bringer Øivind Bluncks tenåringsfigur Reidar tilbake på scenen-. årene er gått, men Reidar er verken blitt eldre eller visere. Også storsjarmøren Fridtjof dukker opp på scenen.

LES OGSÅ: Storslått ridderhumor

Houston og Orbison

Stykket byr på musikalnumre fra «Les Misérables», «Phantom of The Opera» og Monty Python-musikalen «Spamalot» der Reidun hadde en sentral rolle i den norske oppsetningen. Men det er også flere rene popnummer, Blunck synger flere låter av sin store helt Roy Orbison, mens Sæther hyller sin store helt Whitney Houston.