29. til 31. januar arrangeres Trondheim Calling for femte gang. Bransjefestivalen åpnet i dag sin demoportal og slipper nå de fem første artistene:

Blant dem finner vi trondheimsartisten Ben Baller fra tidligere Sørsia Gerilja og en del av det kontroversielle plateselskapet Bølgemaskin.

I tillegg til å ha utgitt singlene «B.A.L.L.E.R.» og «Birte», har Ben Baller det siste året delt scene med Shitrich - og har ifølge Adresseavisens anmeldere levert solide konserter både på Bylarm og Pstereo.

Nå jobber artisten mot et album som er forventet utgitt i 2015. Musikken er kul og tilbakelent, om turbilent livsstil ispedd mye selvironi, over klassiske, tunge hiphop-beats, ifølge Trondheim Calling.

Fay Wildhagen fra Oslo har ennå ikke utgitt album, men har allerede fått oppmerksomhet både her hjemme og i utlandet. Blant annet ble låta «We Are» A-listet på NRK P3 i sommer. Wildhagen har blant annet spilt på Slottsfjell og Øyafestivalen, og jobber nå med sin første utgivelse.

Thomas Wesenlund Wahl  (Porsgrunn), også kjent som Hasta, begynte å eksperimentere med beats allerede som 13-åring. Nå er han 17 og et lovende talent som i vår ga ut sin andre ep.

Han beskriver musikken sin som rolig og ladback, med mye fokus på bass, inspirert av alt fra Cashmere Cat til Opeth.

Svensk-Norske Svankropp fra Trondheim består av studenter og tidligere studenter ved jazzlinja på NTNU. De har markert seg som Ukas Urørt og spilte under Pstereofestivalen i sommer.

Musikken beskrives som futuristisk og ren science fiction, inspirert av Deerhoof og My Bloody Valentine. De kommer snart med sin første utgivelse på trondheimslabelen Riot Factory.

Warp Riders (Halden) spiller tung og groovy rock'n'roll med klare bluesreferanser og skitten lyd. Pyro på NRK P3 har kåret dem til et av landets mest lovende band. De har også vært Ukas Urørt og turnert Danmark og Tyskland.

Flyttet til østbyen

I fjor flyttet Trondheim Calling fra Byscenen til Østbyen, der de doblet kapasiteten og antall scener, og endte opp med solid publikumsrekord.

Neste års festival vil også finne sted der.

Det er holdt av inntil 15 plasser for demoartister fra Midt-Norge. Trondheim Calling opplyser at at de er på utkikk etter lovende, fortrinnsvis unge artister som har gjort seg bemerket lokalt og er klar for et større publikum.

Alle demoartister får tilbud om å spille to konserter.

Frist 14. oktober

Band som Highasakite, Bendik, Blomst, Ine Hoem, Barren Womb og The Fjords har tidligere markert seg på festivalen.

Søknadsportalen er åpen frem til 14. oktober ved midnatt.

Søk på Trondheim Callings nettsider.

Les mer om Trondheim Calling på adressa.no

Ben Baller har det siste året delt scene med Shitrich og er snart klar med sin egen utgivelse. I januar spiller han på Trondheim Calling.