Tidligere skiløper Pål Gunnar Mikkelsplass ble nødt til å reise hjem fra konkurransen.

Lagånd var tema for konkurransene i lørdagens episode av «Mesternes mester», noe de tidligere Rosenborg-spillerne Harald Martin Brattbakk og Mini Jakobsen så frem til.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Lagkonkurranser

I første øvelse ble deltakerne delt opp i tre lag som alle skulle forsere en hinderbane, og de to eks-RBK-erne havnet på samme lag sammen med tidligere skiskytter Frode Andresen.

– Å få Frode og Harald på lag i en øvelse som dette er en drøm, sa Jakobsen før øvelsen.

De tre vant også den første hinderøvelsen soleklart, foran neste lag som besto av kickbokser Mette Solli, svømmer Aleksander Hetland og skiløper Marit Mikkelsplass.

Snakket ut

I fokus i kveldens episode var tidligere skihopper Lars Bystøl fra Voss, som blant annet snakket om sine tidligere problemer med alkohol under sin aktive karriere.

Vossingen tok blant annet laggull under VM i skyflyvning i Kulm, og han ble olympisk mester i normalbakken i Torino i 2006. Han tok også to bronsemedaljer under dette mesterskapet.

Gripekraft var tema for neste konkurranse. Her var Brattbakk på lag med Hetland og Bystøl, mens Mini var på lag med Solli og skiløper Pål Gunnar Mikkelsplass.

Lagene skulle henge i en stang over havet så lenge som mulig, og lagets samlede tid ble avgjørende.

Brattbakk var den første som falt i vannet, og ble fulgt av lagkamerat Hetland. Men Bystøl ble hengende lengst av alle, og dermed vant laget likevel. Brattbakk ledet også konkurransen sammenlagt etter dette.

Minis lag havnet derimot på sisteplass i konkurransen.

– Æ å’n Pål Gunnar, vi e’ ikke brukandes, sa Mini etterpå.

Mini punkterte

Den siste konkurransen før nattesten var lagtempo, noe som inneholdt sykling både på land og til vanns.

Mini jublet over å havne på lag med Hetland og tidligere verdensmester i sykling Monica Valen, selv om Valen slet med en vond fot.

Brattbakk havnet på lag med ekteparet Mikkelsplass, og la opp en strategi for likevel å kunne vinne.

Men Mini og resten av laget havnet i problemer da han punkterte med terrengsykkelen. Mini syklet videre på felgen, men han sakket akterut og klarte ikke holde følge med lagkameratene. Dermed havnet laget på sisteplass.

Brattbakk og Mikkelsplass-paret endte på andreplass i konkurransen, ettersom de ikke klarte å holde følget med laget som ble anført av Frode Andresen.

Brattbakk og Frode Andresen havnet dermed på delt førsteplass på sammenlagtlisten, Men siden Andresen vant den siste konkurransen, vant han temaet lagånd.

Kastet utenfor

Monica Valen og Pål Gunnar Mikkelsplass endte på delt sisteplass sammenlagt, og siden Valens lag ble sist i lagtempoen måtte hun ut i nattesten.

Hun valgte å peke ut Mikkelsplass som sin motstander, så han måtte likevel til pers.

I denne testen kaster deltakerne en ball med vann over en vegg til motstanderen. Mikkelsplass kastet tre baller utenfor det merkede området, og dermed ble det han som måtte reise hjem.

Mini var uheldig i dagens episode og punkterte under sykkeløvelsen. Foto: Roy Darvik/NRK
Harald Martin Brattbakk gjorde det bra sammenlagt i Mesternes mester. Foto: Roy Darvik/NRK
Programleder er Dag Erik Pedersen sammen med de 11 deltagerne i den sjette sesongen av Mesternes mester. Fra venstre: Langrennsløper Pål Gunnar Mikkelsplass, kickbokser Mette Solli, skiskytter Frode Andresen, svømmer Aleksander Hetland, fotballspiller Mini Jacobsen, kiter Kari Schibevaag, skihopper Lars Bystøl, skiskytter Tora Berger, fotballspiller Harald Martin Brattbakk, syklist Monica Valen og langrennsløper Marit Mikkelsplass. Foto: Roy Darvik/NRK