Vokalisten i  det britiske bandet Radiohead, Thom Yorke, trekker nå alle sine solosanger, og låtene fra sitt nye band «Atoms For Peace» fra Spotify.

34 770 kroner

Det skriver The Guardian, ifølge E24.

Ifølge avisen mottar artistene i gjennomsnitt 0,035 kroner for hver låt som blir strømmet. Det betyr en inntekt på 34 770 kroner hvis den blir spilt en million ganger.

Yorke har brukt Twitter for å beskrive sin frustrasjon.

«Tro ikke noe annet: Nye artister du oppdager på Spotify vil ikke få betalt. I mellomtiden håver aksjonærene inn. Lett», skriver han på Twitter.

- Noen må si noe

Produsent Nigel Godrich er heller ikke fornøyd med utbetalingen de mottar fra det svenske musikkselskapet, og langer ut mot selskapet over 15 twittermeldinger.

«Vi er ferdig med Spotify. Vi kan ikke gjøre mer. Noen må si noe, for det er dårlig for ny musikk», er noe av det han skriver på nettstedet.

Avviser kritikken

Spotify på sin side hevder at de har en positiv effekt på musikkbransjen, og at det er et langsiktig arbeid som pågår.

- Hittil har vi betalt500 millioner dollar til rettighetsinnehavere og innen året er slutt regner vimed å ha betalt inn hele én milliard dollar. En stor del av disseinntektene kommer til å bli reinvestert i nye musikktalenter, skriver pressesjef Sofie Grant i en e-post til Adresseavisen.

Hun skriver videre at Spotify kontinuerlig jobber med å bli den mest artistvennlige musikktjenesten på markedet, og at dette arbeidet skjer i samarbeid med en rekke artister.

- Vi skal gjøre det mulig for nye artister å nå et publikum, og vår målsetning er å stå for en betydelig del av inntektene til musikkbransjen, skriver hun videre.