Årets konge i Spelet om Heilag Olav, Pål Sverre Hagen, falt av hesten under gårdagens prøve og har pådratt seg et brudd i høyre arm. Dette betyr at han ikke kan fortsette i rollen i årets spel.

Brudd i armen

- Vi er utrolig lei oss for at Pål Sverre er skadet og ikke kan spille i årets spel, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter i en pressemelding. Hun er lettet over at skadeomfanget ikke er større.

- Nå har vi fokus på at han får den behandlingen han trenger, fortsetter Hofstad.

Erstattes av fjorårets konge

Årsaken til ulykken var kommunikasjonssvikt mellom hest og rytter. Pål Sverre Hagen var ikledd både hjelm, sikkerhetsvest og egnet fottøy under ridningen, men tok seg for med høyre arm i fallet noe som resulterte i armbrudd.

- Vi har på svært kort tid lyktes med å få på plass en erstatter for kongerollen. Fjorårets konge, Pål Christian Eggen, stiller sporty opp og hjelper oss på kort varsel, sier Hofstad.

- Fin sommerjobb

På Christian Eggen avbryter ferien sin for å komme tilbake til spelet, men sier det er en hyggelig sommerjobb.

- Det er litt rart, jeg er litt i feriemodus. Men jeg gjorde jo rollen i fjor og synes det var veldig gøy. Jeg merker at det er en del av replikkene som sitter fortsatt, sier han.

Vikaren rekker bare to prøvedager og tror det blir hektiske dager. Likevel gleder han seg.

- Det er en bra gjeng å komme tilbake til, og en fin sommerjobb, sier Eggen.

Han ønsker kollegaen god bedring, og håper alt går bra med armen.

- Det er utrolig kjipt for Pål Sverre, jeg vet hvordan han har det. Det er ikke gøy å droppe noe så tett opptil, sier han.

Jobber med å takle motgang

Regissør Marit Moum Aune sier det er synd å miste Hagen, men at erstatteren er svært velkommen.

- Vi hadde gledet oss veldig til at Pål Sverre skulle spille kongen, han er en utrolig god skuespiller. Men når dette skjedde var valget helt klart, begge har tatt hele ensemblet med storm.

Hun sier hendelsen har virket samlende for alle som jobber med årets spel.

- Vi jobber hele tiden med hvordan vi skal takle motgang, alt fra været til skader. Vi har veldig klare prinsipper. Ting skjer, det er hvordan vi tar dem som er det avgjørende.

Moum Aune roser Eggen for å stille opp på så kort varsel.

- Vi er veldig glade for det. Det var et stort ønske da Pål Sverre ikke kunne, sier hun.

Pål Christian Eggen erstatter Pål Sverre Hagen.
Pål Christian Eggen fikk skryt for sin fremstilling av kongen i fjor. Nå vender han tilbake til Stiklestad. Foto: Leif Arne Holme