Terje Wold, styreleder i Rosenborg park, fikk sjokk da han åpnet avisen og så at Småbergan nærmest er vedtatt å bli Trondheims nye konsertarena.

Konsertarenaen på Kristiansten festning skal ha en publikumskapasitet på inntil 35 000 mennesker og det henvises til konsulentfirmaet PwCs rapport av 31. juli, der området rundt Kristiansten festning ansees som best egnet for utekonserter.

- Nå virker det som dette vedtaket skal gå igjennom, uten at vi som bor her har blitt spurt. Den planlagte konsertarenaen har et aldershjem som nærmeste nabo. Har ikke de noe de skulle ha sagt? spør Wold.

Foretrekker Granåsen

At kommunaldirektøren i Trondheim går inn for dette uten å diskutere det med naboene først, i et så bebygget strøk, mener Wold er direkte udemokratisk.

- Det virker som man har gjort dette for å gjøre det lettere for arrangørene å tjene penger.

Wold nevner også manglende parkeringsmuligheter som en flaskehals når så mange som 35 000 kommer for å høre på rock, og henviser til Granåsen som et mye bedre alternativ for en slik arena.

- Det ble jo bygd ny vei dit i forbindelse med VM, argumenterer Wold.

Har ventet på henvendelse

Styrer, Kristin Svendsen ved Bakklandet Menighets omsorgssenter, kan fortelle at de har hørt om forslaget og at de har gjort noen drøftinger rundt saken.

- Vi har ikke gjort oss opp noe standpunkt, men har avventet en henvendelse fra kommunen. Likevel observerer jeg at prosessen har kommet langt uten at vi har blitt kontaktet, sier Svendsen.

- Det er jo en del store naboer her som ligger tett opptil den planlagte megaarenaen for rockekonserter, så vi forventer å bli innkalt til drøftingsmøte og inkludert i dialogen.

Bakklandet Menighets omsorgssenter har 37 beboere og ligge bare 40 meter unna hovedscenen til den planlagte konsertarenaen.

Støtte fra Pensjonistpartiet

Arne W. Olsen, styremedlem i Pensjonistpartiet, forteller at Pensjonistpartiet stiller seg bak beboerne i nabolaget.

- Vi er sterkt imot plasseringen. Slik det er planlagt nå ligger beboerne til aldershjemmet rett ved scenen, sier Olsen og referer til nabolov og politivedtekt som skal skjerme beboere for støy etter klokka elleve.

Prøveperiode

Kommunaldirektør for kultur og næring, Morten Wolden, sier til Adresseavisen at det er gjort en faglig vurdering av dette etter bestilling fra politikerne.

- Sannsynligheten for at det vedtas er stor, sier Wolden.

- Er det ikke naturlig at det i forkant er en dialog med beboerne?

- Grunnen til at beboerne ennå ikke er tatt med i prosessen, er at det nå ikke er snakk om å skape en permanent arena. Dersom man nå vedtar å gå for en prøveperiode, vil naboer bli tatt med i drøftninger og vurderinger knyttet til praktisk gjennomføring. Her vil det bli folkemøte og møte med institusjoner, sier Wolden.

- Etter denne prøveperioden som vil vare i to år, skal det evalueres grundig før vi iverksetter permanente tiltak.

Wolden presiserer at denne diskusjonen ikke har vært noen hemmelighet og at forholdet og utfordringer knyttet til naboer og omgivelser er drøftet og problematisert både i pwc-rapporten og saksfremlegget.

- Men det vil bli støy, det vil bli mye trafikk, det vil bli mye mennesker, og det vil garantert få konsekvenser for de som bor der. Slik vil det være også om arenaen legges til Granåsen, legger han til.

- Ingenting er avgjort

Arne W. Olsen forteller at her har man gått ut altfor tidlig ved  å slå fast at dette er avgjort.

- Ingenting er avgjort ennå. Hvordan vi går frem videre er usikkert, men vi skal i hvert fall stemme imot i bystyret, sier Olsen som stiller seg bak Terje Wold om å legge arenaen til Granåsen.

- Jeg leser i avisen at «Nå er det bare artistene som mangler». Det skulle stått «Nå mangler vi bare godkjenning fra naboene».

- Her har beboerne blitt forbigått til fordel for arrangørene, sier styreleder i Rosenborg park, Terje Wold. Foto: Privat foto