25-åringen deltok på en treningssamling med klubben i juli for å kartlegge hva som bør prioriteres i forberedelsene til sesongoppkjøringen starter for Colorado Avalanche.

For mens trønderens første møte med klubben var en uke med omfattende testing blant juniorspillere, er det i september det virkelig gjelder for Martinsen. Da samles nemlig NHL-stjernene foran den kommende sesongen.

– Oppkjøring er nøkkelen for alle spillerne som ønsker istid i NHL-sesongen. Dersom Andreas kan forvente NHL-spill denne sesongen, må han overbevise der, sier Avalanches storsjef for spillerutvikling, David Oliver på telefon til Adresseavisen.

Var på radaren i nesten ett år

Han var en av nøkkelpersonene bak Denver-klubbens interesse i den norske landslagsspilleren. I fjor sommer ga hovedtrener Patrick Roy spillerutviklerne i klubben en oppgave om å finne en spiller ut i fra en spillerprofil basert på en rekke kriterier, deriblant størrelse. Fire av speiderne, inkludert Oliver, kom tilbake med Martinsens navn høyt oppe på blokken. Dette medførte omfattende kartlegging om den daværende Düsseldorf-forwarden passet inn i Avalanches filosofi.

– Vi hadde ham på radaren i en god stund. Vi var flere som reiste over til Tyskland for å se på ham i løpet av sesongen. Jeg var der i en hel uke for å se ham spille og møte Martinsen utenfor banen. Der fant jeg ut at han var en god spiller, men også en fantastisk person, sier Oliver.

Men han fikk ikke sett mye av Martinsen i kampsituasjoner.

– Det er mulig det ble litt overtenning allerede i første kampen da jeg viste at Avalanche var på tribunen. Da klarte jeg å pådra meg en skade tidlig. Jeg fryktet at jeg hadde ødelagt det da jeg hadde ødelagt turen hans. Han skulle se meg i fire kamper, men endte med én periode, sier Martinsen.

Uvant tempo

Men interessen fra Colorado Avalanche stilnet ikke av den grunn – totalt var fire speidere over for å se og følge opp trønderen, som imponerte med 19 mål og 27 assist for Düsseldorf forrige sesong. Det gjorde at flere NHL-klubber ønsket den høyreiste angrepsspilleren, men Martinsen kjente tidlig at Avalanche var den rette klubben for ham. Noe han ga David Oliver æren for, i Adresseavisens papirutgave 20.juli.

Avalanche-toppen vil ikke si noe om utsiktene for at vi får se historiens første trønderske NHL-spiller i løpet av sesongen, men har gitt Martinsen en sekk full av råd for å stille best mulig forberedt til det som møter ham når de store gutta samles i september.

– Det er opp til Pat (Patrick Roy) om Andreas holder et nivå til å spille i NHL. Han må justere seg inn til et høyere tempo på mindre baner enn det han er vant til. Da handler det for ham å få inn kvikkheten og det å bli bedre til å gå på skøyter, noe alle spillere i NHL daglig må jobbe med. Husk at Andreas har en stor kropp. Det gjelder å justere seg inn til det nivået som møter ham, sier Oliver, som naturlig nok håper å ha funnet en norsk juvel.

– Han er en fantastisk fyr og jeg håper han klarer å spille seg inn i NHL-troppen. Jeg kan ikke si noe om jeg tror han vil klare det, men vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre ham til en best mulig spiller, sier Avalanche-toppen.

Øyner en mulighet

Det samme inntrykket sitter Martinsen igjen med, noe som også var et av hovedargumentene for å signere for favorittklubben fra barndommen hjemme i Trondheim.

– Jeg merket tidlig på samling at klubben gjør hva som helst for at jeg skal nå NHL-drømmen. Treneren ga beskjed om at jeg ikke måtte finne på å tro at det ikke var ledige plasser i troppen. Samtidig er det viktig å tenke at det ikke er mange som bare kan dra over og havne rett i NHL. Likevel er det helt klart en mulighet og jeg merker at jeg er nærmere enn noen gang. Sånt motiverer, sier Martinsen.