Lørdag ble han innvalgt som et av fem faste medlemmer som danner partiets sentralstyre sammen med lederen og de to nestlederne.

Knut Arild Hareide ble gjenvalgt med akklamasjon. Partilederen er som kjent fraværende og hjemme i påvente av at hans kone skal føde parets andre barn. Han sendte sin hilsen til forsamlingen på Skype og fikk begeistret trampeklapp i retur. Ingen truer Hareide som KrFs partileder.

Også første nestleder Dagrun Eriksen fra Akershus ble gjenvalgt, mens ny andre nestleder ble Olaug Bollestad fra Ålgård i Rogaland. Heller ikke her var det motkandidater.

KOMMENTAR: Grasrota presser på

Stryke på lista

Om spenningen uteble i valget av topptrioen, var det annerledes med valget av de fem faste medlemmene i sentralstyret. KrF praktiserer en noe uvanlig måte å velge disse sentrale tillitsmenn og -kvinner på. Valgkomiteen la frem forslag om på ti representanter som etter benkeforslag ble utvidet til elleve. Så ble det delegatenes oppgave å stryke på listen slik at man sto tilbake med fem.

Etter en times telling, var resultatet klart. Svein O. Iversen fra Alta, Dag Sele fra Sveio i Hordaland, Elisabeth Løland fra Oslo, Geirmund Lykke fra Trondheim og Hilde Ekeberg fra Lillehammer fikk flest stemmer. At Svein O. Iversen fikk aller flest stemmer, kan skyldes at skryteinnlegget til fordel for ham ble fremført på rim. Det vakte begeistring.

LES OGSÅ (PLUSS): Lykke anbefaler KrF- samarbeid med Ap