Klokken 11.23: Brannen er slukket, ifølge politiets innsatsleder Henrik Bykvist.

Klokken 11.08: Eksplosjonsfaren i Steinkjer er over. De evakuerte kan flytte hjem, skriver politiet på Twitter.

Dette skjedde: Alt om brannen

BILDEGALLERI: SE BILDENE FRA BRANNEN

I sekstiden tirsdag morgen begynte det å brenne i et næringsbygg i Bomvegen 7 i Steinkjer sentrum. Ifølge adressa.nos fotograf var bygget fullstendig overtent. Et større område rundt brannstedet ble evakuert i morgentimene.

Sprengte gassflaske

På sine nettsider skrev kommunen at brannen var «rimelig under kontroll» i nitiden. Da var rundt 200 personer evakuert på grunn av eksplosjonsfare og røyk fra det brennende næringsbygget. To timer senere var faren over, og de evakuerte kunne flytte hjem. Da hadde politiets skarpskytter detonert en acetylen-flaske inne i det utbrente bygget. Brannårsaken er ukjent, men den skal ha startet i midten av bygget, ifølge innsatsleder Bykvist.

Ingen personer ble skadd i brannen, men over hundre personer kom til rådhuset i Steinkjer som fungerte som evakueringsenter. E6, gamle E6 gjennom sentrum av Steinkjer og jernbanen ble stengt. Trafikksituasjonen i kommunen løste seg opp i tiden etter at acetylen-flasken ble sprengt.

- Vi fikk nettopp melding om at veiene er åpnet, og trafikken går som normalt, sier trafikkoperatør Per Morten Trymer ved Statens vegvesen til adressa.no.

Flammer gjennom taket

Brannen ble varslet klokken 06.16 tirsdag morgen.

110-sentralen i Nord-Trøndelag fikk flere meldinger om at flammene slo gjennom taket på Riis bilglass, som ligger i bygget. Det ble også meldt om flere eksplosjoner. Bygningen ligger like ved E6 på Nordsia i Steinkjer. Kort tid etter ble det opprettet en sikkerhetsavstand til brannstedet.

- Sikkerhetsavstanden er 400 meter, opplyste politiets operasjonssentral i åttetiden.

Politiet gikk fra dør til dør inne i sonen for å få folk ut av området. Også personer utenfor sikkerhetssonen ble bedt om å holde seg innendørs. Tykk røyk fra brannen la seg tidlig over Steinkjer sentrum.

Lettet

Informasjonansvarlig Kari Aarnes ved Steinkjer kommune forteller at alle i rådhuset fikk beskjed om at de kunne få dra hjem. Hun forteller at stemningen med en gang ble lettere blant de evakuerte.

- Selv om jeg var i etasjen over de evakuerte, så hørte jeg lettelsen. Stemningen ble lysere og folk begynte å snakke høyere. Én time tidligere hørte du at folk sukket tungt, sier hun.

Steinkjer kommune brukte et varslingssystem og fikk sendt tekstmeldinger til mobilene til alle i det berørte området. Drosjer ble sendt ut for å hente eldre og andre personer som trengte hjelp.

- Selv om vi håper at vi nådde alle, så kan det hende at noen ikke føler at de ble godt nok ivaretatt. Det er beklagelig i så fall. Vi forsøkte å bruke beredskapen vår på en fornuftig måte, sier Aarnes.

Henter brannmenn fra hele fylket

Det ble satt stab i Nord-Trøndelag politidistrikt for å håndtere den alvorlige brannen. Brannvesenet hentet inn mannskaper fra store deler av Nord-Trøndelag for å kjempe mot flammene.

110-sentralen i fylket opplyste at mannskaper fra steinkjer, Inderøy og Verran bidro. I tillegg var en lift fra Levanger og en tankbil fra Namdalseid sendt til brannstedet i Bomvegen.