For vel to uker siden ble mannen fremstilt for en ny periode med varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Under rettsmøtet kom det frem at politiet hadde mottatt vitneforklaringer om at mer sprengstoff kunne være gravd ned på eiendommen hans, ifølge kjennelsen. Det gikk også frem at sporhunder fra Forsvaret ikke kunne avklare om dette stemte. fordi det var frost i bakken.

I forrige uke ble det imidlertid søkt på eiendommen med slike hunder, opplyser etterforskningsleder Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Vil ha ny periode i varetekt

- Jeg ønsker ikke å kommentere om det ble gjort ytterligere funn i forbindelse med de nye søkene, sier hun.

Det var torsdag 17. november mannen ble pågrepet i en væpnet aksjon ved Svorkmo. På gården hans ble det funnet 31 skytevåpen, ammunisjon og rundt 200 kilo sprengstoff, har politiet opplyst. Forsvaret valgte å detonere seks ladninger på gården - dette fordi de ikke turte å flytte sprengstoffet. Mannen har etter pågripelsen sittet varetektsfengslet. Han er siktet for familievold samt ulovlig oppbevaring av sprengstoff og våpen.

Den siste fengslingsperioden går ut fredag, og politiet går for nye to uker i varetekt, begrunnet i bevisforspillelsesfare, opplyser politiadvokat Kjersti Hegerberg.

- Vi har fått frem nye opplysninger i saken, og går for videre fengsling, forklarer Fagerholt, uten å ville gå i detaljer rundt dette.

Nekter skyld for vold

Advokat Bård Erik Njøsen, som forsvarer mannen, opplyste etter sist fengslingsmøte at klienten avviste politiets mistanke om at han hadde mer sprengstoff på eiendommen.

Forsvarer: Forsvarer Bård Eirik Njøsen forsvarer den våpen- og sprengstoffsiktede mannen. Her fra forrige fengslingsnøte i Sør-Trøndelag tingrett. I bakgrunnen dommerfullmektig Nina K. Wærnhus.

- Han stiller uforstående til dette. Dette har han aldri hørt noe om, sa forsvareren.

Adresseavisen har tidligere skrevet at den siktede har erkjent straffskyld for ulovlig oppbevaring av våpen og sprengstoff.

- For våpnene er det snakk om mindre overtredelser i forbindelse med enkelte av dem. Når det gjelder sprengstoffet, har han erkjent at dette ikke var forskriftsmessig oppbevart, uttalte Njøsen videre for to uker siden.

Han hadde også følgende å si om siktelsen om familievold, som klienten nekter straffskyld for.

- Det har oppstått et konfliktfylt forhold i forbindelse med et samlivsbrudd. Selv om det kan ha vært noen enkeltstående, mindre episoder, kan vi ikke se at det er dekning for den siktelsen som er tatt ut i dag. Det synes som om politiet har trukket noen linjer mellom to saker som ikke har noe med hverandre å gjøre i det hele tatt. Dette har fått større dimensjoner enn det er grunn til, la han til.