«Hvis du ikke drar herfra nå, så skyt æ dæ og», sa 25-åringen til en kvinne i Malvik i fjor høst.

Mannen holdt samtidig en hagle i hendene. Da hun stakk fra stedet hørte kvinnen to skudd, og noe senere hørte beboere i samme området to skudd til.

Erkjente lovbruddene

Det går frem i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett. 25-åringen møtte i retten forrige uke tiltalt for å ha fremsatt trusselen, avfyrt haglskuddene og for å ha oppbevart to hagler ulovlig.

Mannen erkjente forholdene i retten, til tross for at han husket lite fra hendelsen, som skjedde etter han ble kjørt hjem fra fest i fjor.

Hadde to i promille

Det var da mannen kom hjem fra festen han truet kvinnen, som var hans sjåfør. Våpnet fant han i bilen han hadde på gårdsplassen.

Ifølge dommen hadde da mannen over to i promille. Det anslår retten på bakgrunn av at en blodprøve tatt av mannen tre timer etter hendelsen viste at han hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,79 promille.

Kvinnen som stakk fra stedet fortalte i retten at hun opplevde frykt for sitt eget liv, til tross for at det uklart i hvilken retning mannen skjøt.

Slipper fengsel

Det var en beboer i samme område som hørte de to siste skuddene. Før mannen avfyrte disse skuddene skal mannen ifølge dommen ha ropt «æ ser dokker» eller noe lignende.

Påtalemyndighetene ønsket å fengsle mannen 30 dager på bakgrunn av hendelsen.

Retten kom imidlertid frem til at mannen burde fra samfunsstraff, fordi han nå er i full jobb og har en stabil livssituasjon etter han i flere år har hatt et stort alkoholinntak.

I tillegg ble mannen dømt til å betale kvinnen en erstatning på 3137 kroner. Han må i tillegg betale 4000 kroner i saksomkostninger.

Væpnet politi aksjonerte i fjor høst mot 25-åringen som nå er domfelt etter å ha skutt med hagle i et boligfelt i Malvik. Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM, ADRESSEAVISEN