Gøran Kvarsvik var på vei til Trondheim da han opplevde at en bil kjørte forbi ham like før Brekktunnelen på E39 i Skaun.

- I dag var det bare flaks at det ikke ble en motorsyklist mindre på veien. Det var ikke mulig å være nærmere en ulykke enn det jeg opplevde i dag, sier han.

- Må tenke seg om

Kvarsvik har installert dashbord-kamera både foran og bak, og han kunne dermed se hendelsen på nytt etter å ha kjørt strekningen.

- Jeg synes at det i sommer har vært en del lignende tilfeller, men dette har vært den verste, og da måtte jeg bare si ifra. Folk må virkelig tenke seg om før de tar sjansen, sier han.

Det er både utenlandske og norske sjåfører som risikerer en ulykke med uvettig kjøring ifølge Kvarsvik.

Kjører forbi tre kjøretøy

På videoen som ble filmet i 08-tida tirsdag morgen kan man se at bilen kjører forbi en personbil, et vogntog og bilen til Kvarsvik før det blir en nestenkollisjon med motorsykkelen som kommer sørover. Det er 80-sone på stedet.

- Jeg vil ikke spekulere i hastighet, men det var nok full pinne. Jeg trodde jo bilen ville legge seg bak meg, sier Kvarsvik.

Dashbord-kameraet som filmer foran har vidvinkel, noe som gjør at hendelser ser mindre dramatisk ut på video enn i virkeligheten ifølge Kvarsvik.

- Men dette ser rimelig heftig ut også på video, sier han.

- Skremmende

Kvarsvik gikk til innkjøp av dashbord-kamera av to grunner.

- Jeg ser slike hendelser ganske jevnlig, og jeg tenker at det er bare et spørsmål om tid før jeg ser en ulykke. Dessuten er det populært med skadeverk på parkerte biler, forteller han.

Operasjonsleder Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt har fått se videoene, og karakteriserer forbikjøringen som stygg.

- Det er skremmende at det finnes slike bilister, sier han.

- Får mange tips

Han mener det er brudd på flere paragrafer i Veitrafikkloven.

- Dersom en patrulje hadde vært vitne til dette, så ville sjåføren blitt anmeldt, sier han.

Tiller forteller at de får tips om stygge forbikjøringer stadig vekk. Gjerne flere i løpet av ei vakt.

- Om vi klarer å gjøre noe med tipsene avhenger av hvor vi har patruljer som kan stoppe dem, sier han.