Den siktede mannen fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett klokken 12.30 i dag.

Han er siktet for å stå bak hele åtte branner eller branntilløp som har skjedd i Trondheim det siste halve året. Sju av dem i Risvollan-området, samt brannen på Dreams showbar.

- Lignende modus

Da saken ble kjent i går, var han siktet for å stå bak sju branner eller branntilløp, men nå er han også siktet for å stå bak brannen utenfor inngangsdøren på Hoeggen kirke, som skjedde 24. september i fjor.

Brannene han er siktet for å stå bak inkluderer altså blant annet kirkebrann, brann i rekkehus, brann på skole og brann hos en strippeklubb.

- Vi har ikke tekniske bevis som knytter han til alle brannene, men det er lignende modus mellom brannene. Det er en del sammenlignbare trekk, sier politiadvokat Mette Kollstrøm.

Hun peker blant annet på at sju av brannene eller branntilløpene, som skal være påsatt, har skjedd i Risvollan-området. De fleste brannene eller branntilløpene skal også ha blitt påsatt utenfor inngangspartiet på byggene.

Ikke avhørt

Ifølge Kollstrøm er den siktede så langt ikke avhørt. Han er blant annet siktet etter mordbrannparagrafen.

- Første gang han blir stilt spørsmål er i retten. Da vil han få mulighet til å svare for seg, sier hun.

Mannens advokat, Arve Opdahl, opplyser fredag morgen at han så langt ikke har vært i kontakt med sin klient. Det er derfor ikke kjent hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

- Jeg fikk dokumentene for en halv time siden. Jeg skal få pratet med ham før fengslingsmøtet, sier advokaten.

Natt til 3. desember brøt det ut brann i et rekkehus på Risvollan. Totalt ble 44 personer evakuert. 11 av disse ble kjørt til St. Olavs Hospital, der de ble sjekket for røykskader. En mann er nå pågrepet og siktet for å ha startet brannen. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
På morgenen fredag i forrige uke begynte det å brenne ved inngangspartien til Dreams showbar i Munkegata 66. Brannen ble etter kort tid slukket. En mann i 20-årene er nå siktet for brannen. Foto: VEGARD EGGEN