Lørdag skal godt voksne studenter finne fram russebuksene og mimre tilbake til tiden.

Det er eks-russefest på Kristiansten festning og i skrivende stund har 4400 mennesker takket ja på Facebook til å delta på arrangementet. 812 mennesker er fremdeles i tenkeboksen og står oppført som «kanskje».

Politiet har ikke trykket på delta-knappen, men de tar turen uansett.

- Vi skal være tilstede på arrangementet og på eventuelle vorspiel før det hele starter. Vi er rimelig godt forberedt på det som venter oss på lørdag, sier Torkjel Rendal, seksjonsleder for vakt & beredskap ved Sentrum politistasjon.

Vurdererer fortløpende

Han sier at det ikke er bestemt hvor mange patruljer som skal være med på festen.

- Det er ikke avgjort. Vi er på stedet fra oppstart og vurderer situasjonen fortløpende, sier Rendal.

Han sier at erfaringsmessig tiltrekker denne uorganiserte festen med seg uønskede elementer.

Dette frykter politiet

Med nærmere 4500 festdeltakere kan det fort bli kaotiske tilstander på Festningen.- Vi er spesielt redd for voldsepisoder og situasjoner som kan føre til overgrep, sier Rendal.

- Men vi har en god plan for hvordan vi skal løse dette på en best mulig måte. Vi har lykkes før og har stor tro på at vi skal klare oss å komme gjennom dette, legger Rendal.

Ikke festbrems

Han sier at politiet ikke skal være en festbrems på festningen.

- Folk skal få lov til å ta seg en fest, men det må skje i kontrollerte former, sier Rendal, som håper på en god mottakelse fra eks-russen.

- Jeg har et inntrykk av at folk setter pris på at vi er der. Mange føler en trygghet med politiet i nærheten, sier Rendal.

adressa.no har ikke lykkes i å komme i kontakt med arrangøren av festen.