I starten av juli fikk politiet i Trondheim inn fem tilfeller hvor eldre damer hadde blitt svindlet eller forsøkt svindlet av to utenlandske menn. Metoden var å ringe de eldre damene med en gladmelding om et teppe de hadde vunnet. Da de dukket opp med teppet på døra forsøkte de å lure til seg bankkort og kode.

Lignende episoder i Oslo og Stavanger

I to av tilfellene fikk tyvene med seg 9900 kroner fra hvert bankkort fra en minibank på Solsiden, mens i et annet tilfelle tappet de et bankkort for 26 000 kroner.

Siden den gang har det ikke kommet inn noen nye svindelepisoder, og det skyldes nok at de to svindlerne har funnet nye jaktmarker ifølge Morten Johnsen, leder ved vinningsteamet ved Sentrum politistasjon.

- Vi samarbeider med Oslo og Rogaland politidistrikt. Det har vært svindelepisoder i både Oslo og Stavanger, og vi tror det er det samme miljøet som var i Trondheim som står bak, forteller han.

Politiet har noen mistenkte på blokka, og Johnsen forteller at det er den spesielle fremgangsmetoden som gjør at de er sikker på at det er sammenheng mellom flere av episodene.

- Det er ikke så mange som driver med akkurat denne svindelmetoden, forteller han.

Samme gjerningspersoner

Det er blant annet sikret overvåkningsvideoer i Trondheim av de antatte gjerningspersonene, og dette er materiale som vil bli sammenlignet med eventuelle videoer fra Oslo og Stavanger.

- Jeg tror muligheten for å oppklare disse episodene er ganske store. Jeg tror det er den samme gruppa som har vært på ferde hos alle ofrene i Trondheim. Det kan godt hende de tilhører et større miljø som har vært forskjellige steder i landet, sier Johnsen.