Her er de nye bomstasjonene Foto: Kjell A.Olsen

Wangberg bor sammen med to sønner på åtte og ni år med utsikt ut mot Ranheimsveien, som mange bilister bruker som et smutthull for å komme seg unna bomringen.

I går ble det satt opp skilt om at det er ulovlig å kjøre langs veien - igjen.

Det skjedde etter en prosess hvor skiltene først ble satt opp i forbindelse med åpning av de nye bomstasjonene, før de ble dekket over med svart plast av politiet fordi det ikke var gjort noe skiltvedtak, som gjorde at skiltene juridisk sett var ugyldige.

- Vill vest

Selv om det nå formelt har vært ulovlig å kjøre langs veien i et døgn, har ikke dette resultert i mindre trafikk langs veien, ifølge Wangberg. Han påpeker også at det har vært en trafikkøkning langs veien etter de nye bommene ble åpnet.

- Det er vill vest her nå. Jeg er frustrert, og synes det er amatørmessig av Miljøpakken, hvis de blir overrasket av at folk ikke respekterer skiltene, sier han.

Tobarnsfaren påpeker at åpning av bommene hadde vært planlagt i lang tid, og mener derfor at det ikke burde vært noe problem å sette opp bommene som skal gjøre det fysisk umulig å kjøre langs Ranheimsveien til åpningsdatoen.

- Folk gjør alt de kan for å unngå bomringen. Dette tilfører masse trafikk i lokalmiljøet. Det virker lite gjennomtenkt, sier han.

Blir omvei

De fysiske bommene var planlagt satt opp før 1. april, men det ble i går varslet at de ikke ville komme opp til tidspunktet som var planlagt.

- Jeg skjønner de må ta hensyn til jordbruksmaskiner, men bomringen har vært planlagt i flere år, sier Wangberg.

Han påpeker at han ikke frykter for sikkerheten til egne barn, fordi de er instruert om å gå andre veier, men at det har blitt mer støy og sjenanse.

For han selv vil avsperring av Ranheimsvegen medføre flere kilometer ekstra kjøring til byen.

- Det er jeg veldig positiv til. Isolert sett medfører det ekstra bryderi, men jeg synes tiltaket er positivt fordi det avlaster nærmiljøet for mye gjennomgangstrafikk, sier han.

Forstår kritikken

Prosjektleder i Miljøpakken, Bjørn Gunnarsson, forteller at de har forståelse for kritikken. Han viser imidlertid til at de ikke har hatt lang tid til å planlegge de fysiske bommene som skal bli satt opp på hver side av Ranheimsvegen.

- At Ranheimsvegen skulle bli sperret av var en beslutning som ble tatt i november. Prosessene etter det har tatt lengere tid enn det vi trodde. Nå jobber vi for å få plass bommene så fort som mulig, sier han.

Bommer kan komme etter påske

Gunnarsson vil ikke fastslå noe tidspunkt de vil være ferdig med de nye bommene.

- Jeg kan ikke si en eksakt dato. Det blir så fort som mulig, og kan bli en bit inne i april. Så kommer påsken, og den tar jo også noen dager, sier han.

- Betyr det at det kan bli etter påske?

- Det kommer an på når leveransen kommer og om vi får rett materiell. Det er også veldig mange som skal anvende veien. De skal vi ha møte med i dag, sier han.

Kan bli bøtelagt

Gunnarsson viser til at det er ulovlig å kjøre langs veien, og at bilister derfor kan bøtelegges for å kjøre der.

Distriktsleder Per Einar Hollum i Utrykningspolitiet vil ikke gå inn på hvorvidt de har planlagt kontroll langs Ranheimsvegen.

- Jeg kan ikke si at vi kommer til å ha det eller hvor ofte det kan bli, sier han.