«Svart logo, hvor det står "Anabolic Forums" (…) Jeg vil bare ikke ha et vanlig kjedelig forum, må være litt fancy», slik lød oppskriften på hvordan dopingbørsen skulle se ut.

To dager før nyttårsaften i 2010 ble oppskriften sendt via kryptert e-post fra 27-åringen bak dekknavnet «Onkelskrue» til «Thebeast1» (27), dataeksperten som skulle etablere det lukkede nettforumet.

- Får en idiot til å betale

De beslaglagte e-postene beviser hvordan mennene samarbeidet for å få dopingbørsen på nett, mener påtalemyndigheten. Nettforumet skal brukes av dopingselgere og kjøpere til å avtale handler.

27-åringen bak «Onkelskrue» fremstår i e-postene som primus motor og oppdragsgiver.

I e-poster de neste dagene diskuterer mennene design, funksjonalitet, teknisk drift og betalingsløsninger på dopingbørsen. Det legges vekt på at alt skal foregå anonymt. Andre skal brukes for å foreta betaling.

«Får bare en eller annen idiot til å betale det med visakort online», skriver «Onkelskrue».

På nyttårsaften 2010 har mennene fått en pris fra et selskap som vil parkere Anabolic Forums på en server i utlandet. Noen hundre dollar for ett år skal det koste og selskapet lover at det skjer helt anonymt. «Onkelskrue» får betalingsinformasjonen, og noen dager senere, i begynnelsen av 2011, er dopingbørsen på lufta.

Først i juni 2013 ble Anabolic Forums beslaglagt av politiet. Da hadde dopingbørsen 2280 brukere som totalt hadde skrevet nesten 5000 innlegg på forumet.

Anabolic Forums er sentralt i virksomheten til det påtalemyndigheten beskriver som en organisert, kriminell gruppe i Trondheim.

Kopierte alt som var

Tirsdag ettermiddag fikk Sør-Trøndelag tingrett høre om det omfattende materialet som ble sikret fra Anabolic Forums.  Kripos-ingeniør Tom Sørensen Flølo gikk gjennom noen av bevisene som ble funnet.

LES OGÅS: - Nok doping til 2600 års misbruk

Fra hans rapport går det frem at tilgangen ble sikret etter undersøkelser av pcen til den 27 år gamle dataeksperten.

- Der fant vi e-poster med passord som vi kunne logge oss inn på forumet med, forklarte Flølo i retten.

Funnet og passordet hjalp etterforskerne til å laste ned innholdet fra Anabolic Forums. Politiet fikk tilgang til medlemslister, alle innlegg i forumet, e-postadressene til de over 2000 medlemmene, vareutvalget og prislistene til dopingselgerene, ip-adresser og logg over hva administratorene hadde foretatt seg.

- Vi tok kopi av alt som var å ta kopi av, sa Flølo.

Adresser i Trøndelag

Fra administratorloggen kunne politiet lese at flere personer var inne samtidig da forumet ble bygget opp med underforum og tjenester de første dagene i januar 2011.

Loggene viste også ip-adressen personene brukte, totalt tre ip-adresser. En av dem pekte mot en tjeneste som anonymiserer slike adresser, de to andre pekte mot Trøndelag.

- Det er en ip-adresse i Trøndelag, slo Flølo fast.

Etter gjennomgangen spurte medaktor Per Martin Utkilen de to 27-åringene og en medtiltalt 28-åring om det var de tre som var fanget opp av dataloggene.

- Jeg var innlogget som admin på forumet, og jeg satte opp programvaren, medga dataeksperten (27).

- Jeg hadde administratorrettigheter ja, sa «Onkelskrue» (27).

- Jeg har aldri vært innlogget som admin, svarte 28-åringen.

De tre mennene har alle kommet med erkjennelser under rettssaken. Samtlige nekter imidlertid for å være en del av en organisert, kriminell gruppe.