Östersund: De kommende dagene bor han og de andre norske skiskytterstjernene på vandrerhjem med køyesenger.

Bad og dusj på rommene er en fjern drøm. Det samme er TV-apparat. På vandrerhjemmet deler Emil Hegle Svendsen dusj med de tolv andre norske løpere.

- Luksus betyr ingenting

- Jeg tenker egentlig ikke over det. Man blir kynisk. Jeg er her for å gå skirenn. Om jeg har luksus eller ikke nå betyr ingenting.

Det sier Hegle Svendsen, som møtte Adresseavisen i Östersund tirsdag kveld. Onsdag ettermiddag står han på startstreken i sitt første verdenscuprenn for sesongen. 29-åringen er veldig spent.

- Det er kanskje ikke så lett å forstå det, men det kribler veldig. Jeg gleder meg til å bli ferdig med det første rennet, så jeg får se hvor jeg står.

Sammen med Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Tiril Eckhoff og de øvrige norske løperne spiste han tirsdag kveld middag på vandrerhjemmet noen kilometer unna Østersund sentrum.

Sparetiltak

- Vi veier fordeler og ulemper med å velge å bo her fremfor på hotell, sier Hegle Svendsen, og forklarer at maten og kostnader er grunner til at de velger å overnatte enkelt og billig.

- Årsakene til at vi bor her er at hotellene i Østersund har vært veldig fulle denne helga, og det har vært veldig dyrt å bo på hotell her. I tillegg får vi ha med egen kokk hit på vandrerhjemmet. Litt skyldes sparing og litt at løperne var veldig misfornøyde med maten der vi bodde før.

KOMMENTAR: Smartere enn Northug?

Mannen som har vunnet fire OL-gull og hele elleve VM-gull beskriver overnattingsstedet slik:

Slipper dusjkø

- Det minner om et leirskolehus, med køyesenger. Det er sosialt. Dusj og bad er felles for alle.

- Blir det kø for å dusje?

- Neida, det går som regel veldig greit. Folk innretter seg etter hverandre. Ingen bruker en halvtime i dusjen. Bortsett fra meg da, ler skiskytteresset, som valgte bort søndagens mix-stafett.

- Det var et litt kynisk valg med tanke på verdenscupen totalt. Hvis man skal velge bort noe, så er det mix-stafettene.