– Dette er en av de oppgavene som på kort sikt har høy prioritet, sier Stig Inge Bjørnebye.

Sagt på en annen måte: Kontraktsforlengelsen med Jonas Svensson er Bjørnebyes viktigste jobb. Og det haster dersom han skal nå målet om å lande backens signatur før seriestart. Adresseavisen vet at et nytt møte mellom den sportslige ledelsen i RBK og Svenssons agent Mike Kjølø er berammet når Rosenborg er tilbake fra La Manga.

Spesielt viktig

Bjørnebye sier Svensson er spesielt viktig for ham, ettersom 22-åringen glir rett inn i det Rosenborg han har kommet til Trondheim for å bygge.

– En av mine ambisjoner er å bygge en kultur som er med på å løfte RBK og norsk fotball, slik Rosenborg har tatt ansvaret for å gjøre tidligere. Og Jonas passer veldig bra inn i den profilen jeg tenker meg. Det er hardtarbeidende spillere som hele tiden er interessert i å pushe grenser, pushe hverandre, og pushe seg selv. Og som har den fremtoningen Jonas har. Han er hel ved. Og trønder. Det er ikke så dumt, sier han.

Men skrytet av Svensson stopper ikke der. Verdalingen, som har vært en liten bauta siden han etablerte seg på laget under Janne Jönsson i 2011, beskrives som noe i nærheten av en komplett fotballspiller.

– Han er proff, en god rollemodell, og en omdømmebygger gjennom måten han er på. Jonas har vært veldig stabil i en veldig ung alder, er fysisk robust og lite skadet. Han er en spiller som de andre spillerne og trenerapparatet vil ha med videre. Han er en ekte rosenborger, sier Bjørnebye.

Signalene spiller en rolle

Svensson selv gliser bredt når han hører den sportslige lederens vurderinger. Backen hevder signalene fra nysjefen spiller en rolle for utfallet av reforhandlingene.

– Det er selvfølgelig alltid like artig å få skryt, og det er hyggelig at han vil ha med meg videre. Det høres ut som han setter pris på kvalitetene mine, og det liker jeg godt. Så får vi se hvordan det vil påvirke situasjonen. Det jeg har hørt av Stig Inge så langt, er veldig motiverende. Han er en viktig mann i forhold til hvordan klubben skal drives, så selvsagt er han også en faktor oppi dette, sier Svensson.

Gir gode forhandlingskort

På samme vis som da den forrige kontrakten hans ble reforhandlet i 2012, har de pågående forhandlingene dratt ut i tid. Den gangen stod partene i utgangspunktet langt fra hverandre, og RBK kunne ikke tilby den lønnen Svensson krevde. Det kan fort være situasjonen også nå. Bjørnebye sier det ikke rett ut, men kanskje kan signalene derfra tolkes som at han denne gangen kommer til forhandlingsbordet med noen flere kroner i lomma.

– I slike reforhandlinger som vi er i nå, er det et økonomisk perspektiv. Så er det vurderinger som må gjøres rundt det. Og i det bildet hører det med at vi må erstatte Jonas dersom han forsvinner, sier han.

Bjørnebyes uttalelser er lett å tolke som utdeling av svært gode forhandlingskort for Svensson og agenten. Det er han ikke det minste bekymret for.

– Det sier seg selv at Jonas er verdifull for RBK. Derfor er det verken noen hemmelighet, veldig kontroversielt eller overraskende noe av det jeg sier om Jonas. Det er helt opplagt at vi ønsker med ham videre. Gode forhandlingskort er det kanskje, men jeg tror det er en god investering av Jonas selv å bli i Rosenborg.

Molde kan bare glemme det

Svensson vil ikke svare på om «det skal litt til» at han ikke spiller i RBK ut over denne sesongen. Men fansen trenger neppe å bekymre seg for å se ham mot «feil» banehalvdel på Lerkendal.

– Det er Molde og RBK som er de to største klubbene nå. Og du kan stryke det ene laget med en gang. Jeg ser ingen dramatikk i denne situasjonen, selv om det har tatt litt tid. Det handler om å få på plass en avtale som begge parter er fornøyde med, sier han.

- Jonas Svensson er en ekte rosenborger, sier Stig Inge Bjørnebye. Foto: Kristin Svorte