I mai inngikk Ivar Koteng og brødrene Erling og Anton Jenssen en avtale med Midt-Norge Travforbund (MNTF) og Leangentravets Eiendom om å kjøpe Leangen for 510 millioner. Gjennomføringen av avtalen lar imidlertid vente på seg.

Koteng har tidligere signalisert overfor Adresseavisen at han er tålmodig i denne saken, som trekker ut fordi organisasjonen «Redd Midtnorsk Travsport» jobber for å kansellere salget.

Torsdag var det berammet et rettsmøte om midlertidig forføyning i saken. Partene ble onsdag imidlertid enige om at det rettsmøtet kunne utgå fordi det er unødvendig ettersom salget likevel lar vente på seg.

Frykter 100 mill. går tapt

- Partene er enig om at tvisten ikke er egnet for behandling som midlertidig forføyning. Partene er i dialog om den videre prosessen, sier advokat Morten Brandhaug ved advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, som representerer de saksøkte.

Årsaken til at «Redd Midtnorsk Travsport» jobber mot salget er at de hevder salgssummen er altfor lav og at de i MNTF som stemte ja til salget hadde blitt forespeilet en sum på en milliard kroner av styreleder Edmund Morewood, noe han avviser. I tillegg er det flere forhold ved salget som organisasjonen reagerer på.

- Salget er ikke indeksregulert, kapitalen kan forvitre. Ikke må kjøper stille tilstrekkelige garantier heller, han må bare stille kjøpegaranti for kontantbeløpet. Det blir ikke utbetalt før man kommer i gang, og det blir lenge til, fortsatt eksisterer ingen ferdig reguleringsplan for Leangen. 100 millioner kan gå tapt, sier talsmann Ole Martin Woldseth i «Redd Midtnorsk Travsport».

Fornøyd

Trøndelag Travsportforening og elleve lokallag besluttet derfor å gå rettens vei for å få stanset salget. Men onsdag ble det altså klart at det ikke blir noen rettssak eller såkalt midlertidig forføyningssak torsdag. Nå blir det videre dialog for å se om de blir enige, men striden kan også ende i en voldgiftssak.

- Vi vil at generalforsamlingen i MNTF nå skal få vurdere om banen skal selges eller ikke. Denne prosessen har ikke skjedd i tråd med fullmaktene som generalforsamlingen ga. Hvis de som stemte ja til salg i fjor hadde visst det vi vet i dag, så tror jeg flertallet hadde bedt om en annen løsning enn dette salget. Vi vil at en felles travsport i Midt-Norge nå skal kunne samle seg om en riktig og åpen prosess framover, sier Woldseth, som er fornøyd med det «Redd Midtnorsk Travsport» har fått til så langt.

- Nå har vi blitt kjent med salgsavtalen. Denne avtalen har blitt holdt veldig tett til brystet til enkeltpersoner i MNTF og Det norske travselskap. Og avtalen er verre enn antatt, sier Woldseth.