- «Rockhuset» er et veldig godt initiativ

Trondheims politikere er svært positive til en ny mellomstor scene på Solsiden. Pstereos Bård Flikke kaller forslaget et luftslott.

Julie Indstad Hole (Ap), bystyremedlem og nestleder i kulturkomiteen, synes «Rockhuset» er et kjempeinitiativ. Nå vil hun be rådmannen invitere Børre Johnsen og Stein Vanebo for å orientere om planene på neste møte i kulturkomiteen. 

Saken oppdateres.

- Umiddelbart tenker jeg at dette er et kjempeinitiativ, sier bystyremedlem og nestleder i kulturkomiteen Julie Indstad Hole (Ap).

Det var i forrige uke at Stein Vanebo og Børre Johnsen presenterte sine planer for et helt nytt hus på Solsiden som kan romme Trondheims nye mellomstore scene.

LES MER: Her kan Trondheims nye rockescene ligge om ett år

«Rockhuset» vil ligge i ryggen til Dokkhuset og vil ha en hovedscene med kapasitet på 300. I andre etasje ser de for seg en liten barscene med plass til om lag 100 publikummere, i tillegg til kontorer og backstage.

- Med den historien og rollen som Trondheim har hatt i musikkmiljøet og -historien, er det viktig å kunne erstatte den scenen vi mistet på Blæst. Vi må ta vare på miljøet og de unge talentene, og sørge for at de har en scene der de kan spille for et mindre publikum, sier Hole.

- Spennende

Hun kommer til å be rådmannen invitere Johnsen og Vanebo for å orientere om planene på neste møte i kulturkomiteen.

- At forslaget kommer fra miljøet selv, gir det en ekstra vilje og pågangsmot som vi i Arbeiderpartiet er kjempepositive til, sier hun.

LES OGSÅ: Jobber mot ny mellomstor rockescene i Trondheim

Høyres gruppeleder Ingrid Skjøtskift (H) kaller forslaget spennende og interessant.

- Ut fra det jeg har lest i avisa, reagerer jeg positivt. Det er bra at det jobbes med en alternativ scene, men jeg vil gjerne se flere detaljer rundt prosjektet.

Savnet av en mellomstor scene i Trondheim har vært stort, sier hun. Hvis dette er noe som kan realiseres, vil Høyre mest sannsynlig støtte forslaget.

- Huset har en sentral beliggelse og mange av de kvalitetene et slikt tiltak trenger. Det er veldig bra at det kommer opp et slikt initiativ, sier Skjøtskift.

- Et skritt i riktig retning

Medlem av kulturkomiteen Erling Moe (V) synes forslaget er kreativt og spennende. Han kaller det et skritt i riktig retning.

- Det er et spennende innspill som kan fylle behovet etter at Blæst og Familien ble historie. Den aktuelle tomten brukes lite i dag, så det er smart tenkt, sier han.

Moe tror at mange vil tjene på at flere kulturarenaer er samlet i området.

- Jeg tror mye på synergier. Dokkhuset og «Rockhuset» vil supplere og styrke hverandre, og kan i tillegg dra flere gjester til restaurantene og pubene. Det er bra for byutviklingen i området. Det er også et poeng at Trondheim Calling bruker Østbyen til sin festival, sier han.

LES OGSÅ: Rådmannen utreder situasjonen for de små scenene i Trondheim

- Kjøp tilbake Rosendal

Leder i kulturkomiteen Svein Otto Nilsen (gruppeleder Pensjonistpartiet) tror «Rockhuset» kan bli en fullgod erstatning for Blæst. Alternativt kan Trondheim kommune kjøpe tilbake Rosendal Teater, foreslår han.

- Å ha etablert Rosendal som byens nye rockescene ville ha beriket bydelen og Trondheim. Men det er brukerne og miljøet som bestemmer. Ønsker man i stedet å bygge på Solsiden, er jeg positiv til det, sier Nilsen.

Se bildene fra de legendariske konsertene: 15 år med Blæst

- Et luftslott

Pstereosjef og styreleder for Byscenen Bård Flikke kaller Vanebo og Johnsens forslag for et luftslott.

- Dette er ikke løsningen eller det Trondheim trenger i vakuumet etter Blæst og Familien.

Han påpeker at både Blæst og Familien hadde en tydelig identitet, og at begge scenene sprang ut fra et ungt og progressivt musikkmiljø.

- Trondheim trenger en arena til de unge musikkerne der de kan utvikle seg til morgendagens stjerner. Det tror jeg de gjør best på egenvalgt arena, ikke i et konstruert «rockehus» på Solsiden. Initiativet må komme fra ungdommene selv, noen som brenner for det.

LES OGSÅ: Åge: - Haga har ikke skjønt noe som helst av tekstene mine, ha ha...

- Frykter du at en slik scene kan bli en konkurrent til Byscenen?

- Nei, ikke hvis de legger opp til en kapasitet på 300. Jeg vet hvor vanskelig det er å drive en slik scene. Vårt apparat har drevet scener i Trondheim i 16 år.

- Jeg tror ikke politikerne vil la de få tomta som er den eneste gressflekken og meste bruke parken i området, sier Flikke.

Stein Vanebo sier at både han og Johnsen har fått mange positive tilbakemeldinger i løpet av helga.

- Vi har utelukkende fått positive reaksjoner fra politikere, musikere og brukere. Det er morsomt, sier Vanebo.

Er «Rockhuset» på Solsiden en god idé?
Du må velge et alternativ
Slik ser forslaget til «Rockhuset» ut. Bygget vil ha en hovedscene førsteetasje med plass til rundt 300 publikummere. I andre etasje planlegges en barscene, i tillegg til kontorer og backstage. 

Slik ser forslaget til «Rockhuset» ut. Bygget vil ha en hovedscene førsteetasje med plass til rundt 300 publikummere. I andre etasje planlegges en barscene, i tillegg til kontorer og backstage. 

Pstereosjef og styreleder for Byscenen Bård Flikke kaller Vanebo og Johnsens forslag for et luftslott.
- Dette er ikke løsningen eller det Trondheim trenger i vakuumet etter Blæst og Familien.
 
        
            (Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen)

Pstereosjef og styreleder for Byscenen Bård Flikke kaller Vanebo og Johnsens forslag for et luftslott. - Dette er ikke løsningen eller det Trondheim trenger i vakuumet etter Blæst og Familien.   Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen

På forsiden nå