Legendarisk låtskriver til Trondheim

Albert Hammond spiller sine største hits på en eksklusiv konsert i Olavshallens lille sal 11. mars.

Spiller sine største hits: Du vil kanskje ikke tro det, men dette er 72 år gamle Albert Hammond, som kommer til Trondheim i mars. 

Saken oppdateres.

- Vi må kunne kalle det en eksklusiv konsert, det blir bare lagt ut 359 billetter, forteller han Engen i Trondheim Live, som arrangerer konserten, som er en del av The Songbook Tour.

Det vil si at Hammond og hans femmmannsband tar tak i hans egen låtkatalog, og den er ikke snau. Hammond står bak mer enn 30 listetopper som i alt er solgt i over 360 millioner eksemplarer.

«The Free Electric Band» var storhit i Norge

De som er fulgte litt med på popmusikken tidlig på 70-tallet, vil kjenne Hammond godt også som artist. Han hadde en kjempehit i Norge med «The Free Electric Band», og mange husker også «It Never Rains In Southern California» og «The Peace Maker».

LES OGSÅ: Full tenning og vel så det

Hits for Hillies og Houston

Men først og fremst er det andre som har gjort hans låter kjent. The Hollies hadde sin største hit på 70-tallet med «The Air That I Breathe», Whitney Houston sang hans OL-hymne fra 1988 «One Moment in Time», Starship hadde en av sine største hits med hans «Nothing's Gonna Stop Us Now». For å nevne bare tre.

LES OGSÅ: Historisk opptur for trønderske bluesfestivaler

Nå får altså publikum anledning til å høre dem i hans egne versjoner, sammen med låter gjort kjent blant annet av Willie Nelson og Julio Iglesias, Tina Turner, Roy Orbison, Aretha Franklin og Carpenters.

Sønnen forvalter familietradisjonen

Hammond er en britisk, men er mest forbundet med amerikanske artister og amerikanske forhold. Yngre musikkinteresserte forbinder kanskje mer med sønnen Albert Hammond jr, gitarist i et av 2000-tallets viktigste amerikanske rockeband, the Strokes.

På forsiden nå