Gir konsertinntekter til flyktningsaken

Trondheim Kammermusikkfestival donerer billettpengene fra Nattkonserten.

Uavkortet: Sigmund Tvete Vik (tv.) og Vegar Snøfugl i Trondheim Kammermusikkfestival håper å komme opp i 100 000 kroner når de gir billettinntektene til nattkonserten uavkortet til flyktningsaken. 

Saken oppdateres.

Konserten som er valgt ut til formålet er Nattkonserten i Vår Frue kirke fredag 25. september.

LES OGSÅ: - Dette blir et samlende arrangement

I tillegg til Bachs solosuite for cello, inneholder konserten Maja Ratkje og Aasne Linnestås verk «Asylos». Tittelen er gresk og betyr «ukrenkelig».

Mennskeverd og tilhørighet

- Det er ikke tilfeldig at akkurat denne konserten er valgt ut, sier daglig leder Vegar Snøfugl og kunstnerisk leder Sigmund Tvete Vik i Kammermusikkfestivalen.

-Verket handler om menneskeverd og tilhørighet, og passer dermed perfekt, sier Snøfugl til Adressa.no.

Festivalkomponist Maja S. K. Ratkje har skrevet musikken til «Asylos», til tekster av forfatteren Aasne Linnestå. Begge er meget glade for festivalens initiativ.

– At Trondheim Kammermusikkfestival har bestemt seg for å gi alle billettinntektene fra «Asylos» til flyktningesaken, er noe av det fineste jeg har opplevd som forfatter. Da jeg skrev «Asylos» for et par år siden var tematikken også viktig og relevant, men i disse dager er tematikken enda mer prekær enn tidligere. Jeg håper Vår Frue fylles til randen den kvelden, sier Linnestå i en pressemelding.

- Billettinntektene går uavkortet til flyktningsaken. Med fullsatt lokale vil det bety 100 000 kroner, forteller Snøfugl og Tvete Vik.

Konserten presenterer solistene Magne H. Draagen (orgel), Christian Poltéra (cello), Marianne Beate Kielland (mezzosopran) foran Det Norske Jentekor med dirigent Anne Karin Sundal-Ask og Schola Sanctae Sunnivae dirigert av Anne Kleivset.

Bruker festivalens synlighet

Snøfugl og Tvete Vik sier at de er blitt inspirert av engasjementet rundt støttekonserten som fant sted i Vår Frue kirke sist lørdag.

LES OGSÅ: Enorm interesse for støttekonsert

- Krisen berører oss som enkeltmennesker og vi har bidratt privat. Men vi ønsker i tillegg å bruke festivalens synlighet til å løfte det opp på et annet nivå, sier de.

LES PÅ PLUSS: Brobygger med fornyet aktualitet

Samfunnsengasjert profil

Snøfugl og Tvete Vik forteller at hele festivalen har et samfunnsengasjert profil. Blant annet gjennom åpningskonserten «Fargespill» - et samarbeid med mottakksskolen i byen, der barn og unge fra hele verden tar sin kultur med inn i en forestilling som blir en musikalsk fortelling om det nye Norge.

Trondheim Kammermusikkfestival arrangeres fra 20. til 27. september.

Trondheimskomponisten og -musikeren Maja Ratkje er årets festivalkomponist, og har skrevet hovedverket under Kammermusikkfestvialens Nattkonsert. 

Trondheimskomponisten og -musikeren Maja Ratkje er årets festivalkomponist, og har skrevet hovedverket under Kammermusikkfestvialens Nattkonsert. 

På forsiden nå