Torsdag 11. august, dagen etter konserten med Van Morrison, arrangeres det stor familiekonsert på Sverresborg Arena.

På scenen i løpet av kvelden står trondheimsbandet Mandarinsaft, Sval, samt MGP jr-firkløveret Thea, Karoline, Espen Fernando og Emma Noor.

- Vi tar dette like mye på alvor som en konsert med Åge. Det eneste som blir annerledes, er at det ikke serveres alkohol, forteller arrangør Stein Vanebo i Trondheim Concerts. Det betyr samme scene og samme lydanlegg som storkanonene.

- Og det blir ikke slingback, som det gjerne er på familiekonserter. Alle stiller med fullt band, lover Vanebo. Han forteller at det allerede under de første møtene mellom Trondheim Concerts og Sverresborg ble diskutert å lage en ordentlig konsert for barn og unge.

- Det er jo fremtidens konsertgjenger vi håper å være med på å oppdra, sier vanebo. Han har tidligere arrangert barnekonserter før jul i Olavshallen med blant andre Malin og Celine, og opplevd hvordan konsertadferd må læres.

- Å gå på konsert er jo noe som må læres. At man må klappe for å få ekstranummer, for eksempel.

Thea, Karoline, Espen Fernando og Emma Noor er alle kjent fra MGP jr 2015. De vil både framføre hver for seg og sammen – blant andre «BlimE»-låten «Dilla på». Sval har også bakgrunn fra MGP jr, som hun vant i 2011. Nå er hun 17 år, og fikk nylig gode kritikker for sitt debutalbum «Mellom oss». Hun spilte også under årets Bylarm, har varmet opp for Isac Elliott og opptrådt på Senkveld og Dagsrevyen. Mandarinsaft er et rutinert barnemusikkband fra Trondheim, og har tre album og mange konserter bak seg.

Portene vil åpne kl. 16.30, musikken starte kl. 17 – og arrangøren lover at det vil være ferdig innen akseptabel leggetid, senest kl. 20.

Billettsalget starter torsdag 17. mars

foto
Sval slapp nylig sitt debutalbum, og kommer til Sverresborg 11. august. Foto: Warner Music
foto
Mandarinsaft fra Trondheim skal underholde familiene på Sverresborg Arena i august. Foto: Jan Frode Haugseth