Nåværende direktør, Suzette Paasche (61), går av med avtalefestet pensjon (AFP) fra juni neste år. Museene i Sør-Trøndelag søker derfor etter en ny direktør for driftsselskapet som omfatter ni museer i fylket. Paasche har ledet Mist siden oppstarten i 2009, og nå har 15 søkt om å bli hennes etterfølger.

Interessante navn

- Jeg har kikket på søkerlisten og synes det ser spennende ut. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet, sier styreleder i Mist, Rasmus Brodtkorb. Han tilføyer at noen av kandidatene har valgt å bli unntatt offentlighet og at det er en rekke interessante navn blant de 15 søkerne.

Toppleder klar i slutten av oktober

- Vi skal nå jobbe sammen med rekrutteringsfirmaet Visindi, noe vi starter med i neste uke. Målet er å kunne presentere en ny Mist-direktør i slutten av oktober, sier Brodtkorb.

foto
På jakt etter ny toppleder: Rasmus Brodtkorb, styreleder for Museene i Sør-Trøndelag (Mist), er ute etter en ny Mist-direktør. Foto: Christine Schefte

Direktør for Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival, Silje Engeness, er blant søkerne til stillingen. Hun ønsker ikke å kommentere dette utover at hun er på listen over dem som har søkt.

Disse har søkt:

1. Ole Hartvig Bakke (59), spesialrådgiver, Vikhammer

2. Brynja Bjørk Birgisdottir (49), avdelingsleder, Stavanger

3. Mann (54)

4. Silje Engeness (42), festivaldirektør, Trondheim

5. Kvinne (53)

6. Kvinne (48)

7. Tanja Holmen (48), daglig leder, Ranheim

8. Tom Haarsaker (51), arbeidssøkende, Tiller

9. Mann (46)

10. Kari Engelund Mathisen (55), ledig, Brekstad

11. Kvinne (52)

12. Ådne Røkkum (58), kultur- og næringssjef, Bjugn

13. Johan Petter Skogseth (53), regionsjef, Frosta

14. Kim L`Orange Sørensen (52), general manager, Trondheim

15. Kristin Støren Wigum (46), selvstendig næringsdrivende, Trondheim.

I tillegg til å lede museumsdirektørene, ha budsjettansvar og sørge for høy kvalitet ved museene, skal direktøren jobbe for flere besøkende og høyere inntekter. I tillegg er erfaring med pressen en fordel, står det i stillingsannonsen.

- Vi er ute etter en leder, og vedkommende trenger ikke nødvendigvis ha museumsfaglig bakgrunn. Men et hjerte for kultursektoren er en fordel, har styreleder Brodtkorb tidligere uttalt til Adresseavisen.