- Det skal bli virkelig stas å ta fatt her. Det blir stort og moderne, og i virkelig historiske rammer, sier den nyansatte kjøkkensjefen Anders Berg Myrstad.

Den kombinerte puben og restauranten vil bli drevet i tett samarbeid med bryggeriet. Restauranten er et «ekte barn» av To rom og kjøkken inne i sentrum, med restaurantsjef Alexander Skjefte som daglig leder, Roar Hildonen som styreleder og assisterende kjøkkensjef ved To rom og kjøkken Myrstad som kjøkkensjef. Skjefte og Hildonen har vært et tospann siden glansdagene til Kontoret bar og spiseri på 90-tallet, Myrstad har også jobbet på To Rom og kjøkken i flere år.

Bakgrunn fra Bromstad, C.I.A. og Manhattan

36 år gamle Myrstad er oppvokst på Bromstad i Trondheim, men har en utradisjonell bakgrunn som kokk. Han tok ikke kokkeutdannelse her, men gikk vanlig allmennfag på videregående for så å ta bachelor i kokkefag på C.I.A., (The Culinary Institute of America), som ligger Upstate i New York. Etter det jobbet han på restauranten DBGB i Bowery på Manhattan (oppkalt etter den legendariske rockeklubben CBGB i samme strøk) som ble ledet av den franske stjernekokken Daniel Boulud.

Mat som passer til øl

- Vi kommer til å fokusere på mat som passer til øl. Mat med mye smak – barbecue, gode pølser, Singapore Pepper Crab med verdens beste krabber fra vår egen kyst. Vi satser kortreist, men ikke for enhver pris, sier Myrstad som nok vil ta med seg ideer fra USA-oppholdet både i grillmeny og ellers. Det vil kunne gå an å velge vin til maten, men det er øl som vil bli greia i disse lokalene. Veldig mange forskjellige typer øl, med naturlig hovedfokus på det som produseres i nabolokalene.

Store forhold

Når vi går gjennom de lokalene skjønner vi at det er greit at det ennå er godt over en måned til åpning, det gjenstår ganske mye før gjester kan inviteres. Men samtidig blir vi slått av størrelsen både på publikumsområde og de to kjøkkenene i hver sin etasje. Så skal også E.C. Dahls pub og kjøkken romme både pub, gastropub, restaurant og område for lukkede selskap og kurs og konferanser i andre etasje. Det er ansatt i alt 17 personer i faste jobber på stedet, mange av dem rekruttert fra To rom og kjøkken.

Åpent bryggeri

Roar Hildonen har vært med prosessen med nye E.C. Dahls brygger fra start av, og minner om at ideen om et åpent bryggeri var grunnkonseptet da de første tanker ble luftet for noen år siden, og åpent har det også blitt.

Hovedinngangen for både pub og bryggeri vil bli den gamle hovedporten fra Strandveien som har vært lukket i mange tiår. Når gjestene kommer inn i bakgården, vil veien til ølproduksjonen være til høyre, pub og restaurant til venstre.

SE VIDEOEN: Her løftes øltanken på plass

Tre grunnpakker

Det vil være tre grunnpakker for besøkende som vil kombinere besøk på pub, restaurant og selve produksjonsanlegget; en kort guidet tur i produksjonslokalet med smaking, tur med smaking og kurs, og full pakke med kurs, ølsmaking og full middag på restauranten. I tillegg vil opplegg bli spesialsydd til grupper og eventer, og de fleste vil vel bare stikke innom og smake på varene som tilbys.

- Vi har ansatt det vi kaller ølverter til å ta oss av besøkende, forteller Kristian Berger ved E.C. Dahls. Interessen for disse stillingene var overveldende og kompetansen på søkerne var langt over det vi hadde sett for oss, sier Berger.

SE VIDEOEN: Her sikres trøndersk ølproduksjon

4600 forhåndsbestillinger

Interessen har ikke vært mindre fra gjestenes side. Restaurantsjef Skjefte forteller at de har fått inn 4600 bestillinger til høstsesongen; og det er før E.C. Dahls pub og kjøkken har etablert hjemmeside og telefonnummer.

- Det er rart å tenke på at E.C. Dahls bryggeri var helt på nippet til på bli nedlagt. I stedet ble det en storsatsing fra Carlsbergs side. Det tror jeg folk i Trondheim er veldig glade for, sier Roar Hildonen.

foto
Ansatt som kjøkkensjef: CIA(!)-utdannede Anders Berg Myrstad skal lede kjøkkenet på E.C.Dahls pub og kjøkken. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen
foto
Her blir det restaurant: Humøret er på topp hos Roar Hildonen (til høyre) , Alexander Skjefte og nyansatt kjøkkensjef Anders Berg Myrstad selv om ikke alt er på plass på utestedet som åpner om en drøy måned. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen