- Denne årstiden blir langt fra kjedelig og grå, men full av rødt og sølv, mønstre og ulike materialer. Det er mye spenstig mote, og det føles egentlig ikke som typisk vinter, sier Helgerud.

Videre sier hun at folk bør blande fest og hverdag, og mikse ukonvensjonelle plagg.

- Ta på deg en fin kjole på jobb, og jeans til fest. Ha på en fargerik genser sammen med en blomstrete kjole, mønstrede strømpebukser og et par joggesko. Denne festsesongen skal være fargerik.

GODT OG VARMT: Dette er jakken du skal bruke i vinter

Gulldetaljer og velur

foto
Plagg med detaljer av gull er en sikker vinner. Foto: Ingrid Emilie Waaler

- Folk kjøper klær som kan brukes til flere anledninger. God tid er sjelden luksus i en travel hverdag, og det er populært med klær som kan brukes både på jobb og på julebordet like etterpå, sier Charlotte de Stael, innehaver av klesbutikken Shine i Trondheim sentrum.

De Stael sier de selger flest av «den lille sorte» kjolen, men at folk er mer eksperimentelle nå enn tidligere.

- Velur er en av de største trendene hos oss denne sesongen. Det er mye smått mønster, i motsetning til de store mønstrene vi har sett tidligere i år. Gull er veldig populært.

foto

Økonomiansvarlig og butikkmedarbeider i butikken, Tuva Remman Paulsen, sier seg enig, og supplerer med at klær med gulldetaljer og gullfargede smykker selger godt.

Sesongens «must-have»

Assisterende butikksjef for KappAhl på Trondheim Torg, Karianne Vollum, sier at det er mange av de samme trendene som går igjen hvert år, med enkelte unntak.

- Det er ofte mye gull, rødt og sølv vinterstid, men i år er det ekstra fokus på rødt. Et av sesongens «must-haves» er plagg med rysjer eller volanger. De er på bluser, kjoler og skjørt i ulike variasjoner, og kan brukes til alt.

foto
Karianne Vollum sier at det er mange av de samme trendene som går igjen hvert år, men at det i år er ekstra fokus på rødt. Foto: Ingrid Emilie Waaler

Ikke vær for sexy

Charlotte De Stael sier at det viktigste når folk skal finne seg antrekk til julebord og andre festligheter, er at man ikke prøver på for mye samtidig.

- Ikke vær «over-sexy» med en kjole som både er kort og har dyp utringning. Gå heller for en kjole med høy hals og ermer, om du vil vise frem bena. Om du vil gå for en klassisk look så er «less» fortsatt «more».

Karianne Vollum minner om at det er viktig å føle seg komfortabel i de klærne man kjøper

- Personlig fokuserer jeg på fasong, og det er viktig å finne et snitt som kler deg. Finn noe du føler deg vel i!